Joep Hogenkamp (intikker)
39'

Hoofdklasse (2e fase) 05

5 november 2022 8:45

Vandaag stond de wedstrijd tegen Schalkhaar op het programma. Na de overwinning van vorige week kon er vandaag meer weerstand worden verwacht. De warming-up van Schalkhaar werd vanuit de kantine al kort bekeken en ook hier werd geconcludeerd dat de jongens vandaag aan de bak mochten.

Dit bleek in de wedstrijd ook al snel. Het duurde niet lang voordat Joep zijn eerste redding van de dag mocht maken. De wedstrijd ging heen-en-weer, zonder dat er echt grote kansen waren. De achterhoede stond prima onder leiding van Jesse en Stef die menig aanval van Schalkhaar wisten te onderscheppen. De 1-0 was een aanval uit het boekje. Joep speelde de bal op Siem, die naar binnen draaide. Mike ging mee naar voren en kreeg na een prima pass van Siem de bal en bedacht zich niet. Schot in de korte hoek en 1-0, mooie goal!Voor het eind van het eerste kwart werden er nog 2 goede kansen gecreëerd. Eerst werd een mooie kans voor Raffe goed door de keeper gestopt. Kort daarna pakte Raffe de bal goed af van een verdediger en speelde hij Siem aan, die de bal op de paal schoot.

Ook het tweede kwart ging het mooi gelijk op. De 1-1 viel na een goede aanval van Schalkhaar. Kort hierna was het Mees die na een actie aan de zijlijn een goede voorzet op Siem had die net niet kon scoren. Niet lang daarna wist Siem wel te scoren. Na er een overtreding op hem werd gemaakt, kreeg FC Ommen een strafschop die Siem zelf mocht nemen. Deze werd prima gestopt door de keeper, maar de rebound kwam precies voor de voeten van Siem terecht, die koel bleef en de 2-1 scoorde. Dit was ook de ruststand.

In de rust wisselden Siem en Joep van shirtje.

Na rust ook een gelijkwaardige wedstrijd waar FC Ommen door middel van goed opbouwen en overspelen probeerde mooie aanvallen op de mat te leggen. Toch kwam Schalkhaar op 2-2. Stef scoorde vervolgens nog bijna direct uit een corner, maar helaas ging deze net voorlangs. Uit een van de aanvallen van FC Ommen wist Schalkhaar een mooie counter op te zetten die leidde tot de 2-3. FC Ommen bleef ondanks de achterstand prima voetballen. Max had al verschillende goede passjes gegeven deze wedstrijd, maar vond het nu wel tijd om voorr zijn eigen kans te gaan. Vanaf afstand schoot hij hard en hoog, helaas kwam deze bal tegen de lat aan.

In het laatste kwart werd de VAR gemist. Een bal die net wel (volgens Schalkhaar wel) of niet over de doellijn was… de scheidsrechter vond het geen doelpunt en dus geen 2-4. Deze viel echter al snel nadat Schalkhaar het hele veld kon oversteken en de bal keurig in de hoek kon schieten. Met nog een paar minuten te gaan bleven de jongens doorgaan, mooi om te zien! Nadat de keeper de bal had uitgenomen, bracht Joep de spanning terug in de wedstrijd. Hij pakte de bal van de keeper af en maakte de aansluitingstreffer, 3-4! Helaas was de tijd te kort om de gelijkmaker nog te maken.

Ook vandaag werd er weer een mooie wedstrijd op de mat gelegd tegen een goede ploeg. Samen aanvallen en samen verdedigen, elkaar helpen en gewoon goed je best doen! De stemming na de wedstrijd was prima. Zo werd op het veld al uit volle borst gezongen “Wij hebben verloren!”…. In de kleedkamer mocht Jesse trakteren, tot vreugde van velen!

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Robur et Veloticas (!) op het programma. Er wordt om 8:30 afgetrapt in Apeldoorn, dus uitslapen zit er niet in!