19 november 2022 10:30

B. Roozeboom

Op zaterdagochtend 19 november moesten wij het opnemen, in de extreme kou, tegen Zwolle. Wij wisten van de vorige keer dat Zwolle fysiek erg sterk is, dus daar hadden wij de hele week hard op getraind.

Nadat wij moesten wisselen van shirtjes konden we beginnen aan de wedstrijd.

Zac zette goed druk, waardoor Ommen er nauwelijks langs kwam. Dat resulteerde in een 0-1 achterstand.

Schotkans voor Ommen, maar de keeper heeft hem niet in de handen, helaas zat er een speler tussen zodat Ilse hem niet kon afmaken. Al snel volgde een nieuwe aanval waarbij Amy de bal aan Ilse gaf en Ilse de 1-1 scoorde!

Ommen kreeg een vrije trap, maar de muur van Zac houdt deze bal tegen.

Zac komt met een aantal kansen, maar deze worden allemaal door Iris tegengehouden. Helaas scoorde zac toch de 1-2.

Wij gingen daardoor ook beter druk zetten en Britt scoort de 2-2!

Vlak voor de rust wist Ilse er nog 1 te maken.

We gingen de rust in met een 3-2 voorsprong.

Na de rust waren er een aantal wissels doorgevoerd en gingen we weer aan de bak.

Na de eerste 5 minuten maakte Brit de 4-2.

Al snel gaf Norah de bal voor en maakte Brit opnieuw een goal, 5-2!

Ommen dacht de winst al binnen te hebben maar Zac bleef druk zetten. Doordat zac teveel ruimte kreeg, werden de 5-3 en de 5-4 al snel gemaakt.

Ommen komt er moeizaam uit, maar Brit wordt in de zestien van Zac neergehaald. Ilse staat klaar voor de penalty en schiet deze er hard in, 6-4.

Vele minuten gingen voorbij en de keeper van zac ging er geblesseerd af. Daardoor kwam er een nieuwe keeper. Alana maakte vanaf de middellijn een loonactie en schoot de bal er mooi in, 7-4.

Na al deze goals was dit tevens de eindstand.