Arend Baanstraat 102 A
7461DX
RIJSSEN
tel. 0548-541944

Na vorige week in de zaal te hebben gevoetbald mochten de jongens van O8-1 weer aantreden in de competitie. Met een voltallige selectie was het erg vroeg vertrekken richting Rijssen. Jesse is gelukkig van zijn gips af en na enkele trainingen weer wedstrijdfit. Tijmen was vandaag niet aanwezig en werd vervangen door Maarten.
In Rijssen kwamen we aan op het mooie sportpark en mochten we omkleden in het stadion van Excelsior. De jongens liepen er rond alsof ze profs waren in de mooie accommodatie. Helaas was de realiteit daarna anders en speelden we onze wedstrijd op een van de grasvelden achterop het sportpark. Als je altijd op kunstgras traint is echt gras wel weer even wennen.
De thuiswedstrijd tegen Excelsior stonden we al vrij snel 0-5 achter en verloren we uiteindelijk met 3-5. Vandaag moesten we dus goed starten om dit niet weer te laten gebeuren. Siem begon vandaag als keeper, Stef en Mike in de verdediging, Mees op mid mid, Raffe en Joep voorin en Max en Jesse eerst als wissel.
Na de “wat gaan we doen” van Stef kon de wedstrijd beginnen. Helaas begon Excelsior wederom sterk en keek FC Ommen eerst even de kat uit boom. De scherpte was niet aanwezig en de duels werden niet gewonnen. Gelukkig stond Siem goed te keepen en hield heel wat ballen tegen. Toch kwam Excelsior op 1-0 na een corner.
Ommen was wakker geschud en begon steeds beter te voetballen. Na enkele mooie aanvallen via Mees en Raffe scoorden Mees en Joep snel achter elkaar en stond het 1-2. Het spel ging mooi op en neer en Excelsior scoorde de 2-2. Stef had vandaag de smaak ook weer te pakken met enkele mooie solo acties. Een mooie aanval over rechts eindigde na een mooie voorzet van Mees voor de voeten van Joep welke de 2-3 scoorde.
In de rust ging werd Siem gewisseld voor Mees en ging Mees keepen. Het 3e kwart begon en snel scoorde Excelsior de 3-3. De toeschouwers werden getrakteerd op een ware strijd met goed voetbal en flinke duels om de bal. In dit kwart speelde Ommen erg goed dit leverde doelpunten op van Raffe, Max en Stef. Mike en Jesse hielden achterin de boel op slot en Mees had een paar mooie reddingen. Het verschil was gemaakt en het stond 3-6 aan het einde van het 3e kwart.
In het 4e kwart scoorde Excelsior snel de 4-6 en werd het toch nog wat spannend. Gelukkig voor FC Ommen scoorde Mike de 4-7. Daarna kwam de bal na een afgeslagen corner voor de voeten van Joep deze schoot en via enkele spelers van Excelsior ging de bal de goal in en was het 4-8. Dit was ook gelijk de eindstand.
Na de wedstrijd werd een mooie feestje gevierd in de kleedkamer en konden we met een goed gevoel weer terug rijden naar Ommen. Volgende week spelers de toppers van O8-01 om 8:45 uur thuis tegen CSV’28