Horstlaan 3
7602AM
ALMELO
tel. 0546-863473

Zaterdag 21 januari was de datum waarop de JO8-1 van FC Ommen haar eerste wedstrijd mocht spelen in de 3e fase. De tegenstander was deze dag Luctor et Emergo JO8-1 uit Almelo.

Een dag waarop niet alles mee zat...

Als eerste kwamen we er onderweg achter dat we de shirtjestas vergeten waren. Alle kids en staf in twee auto’s gepropt waardoor er één auto werd vrijgespeeld met alleen publiek die even snel heen en weer kon rijden om de shirtjes op te halen.

“Elk nadeel heb zijn voordeel” zei ooit een legendarische voetballer. Dat klopte vandaag ook, niet alleen de shirtjes waren we vergeten maar ook de traktatie (een dikke zak chips) van Raffe. Dus deze werd ook vlug in Ommen opgehaald.

Stipt om 10:00 uur konden de shirts worden uitgereikt aan de acteurs van de JO8-1 van FC Ommen waarna de spelbegeleider, in de vorm van de leider en vader van ‘de beste man’ aan de kant van Luctor, zonder fluit aangaf dat de bal in beweging gebracht mocht worden.

FC Ommen begon de wedstrijd fantastisch. Er werd goed druk gezet voorin door Joep en de pot werd achterin goed dichtgehouden door de onvermoeibare Jesse en door captain Stef, die goed het overzicht hield en zijn trucendoos meegenomen had. Er werd, onder leiding van midmid Max, goed overgespeeld, de vrije man werd elke keer gevonden, de ruimte werd gezien en benut. Dit alles resulteerde in een tal van kansen die helaas niet omgezet konden worden in een doelpunt.

Halverwege het eerste kwart kreeg Ommen een corner. Mike achter de bal, hij gaf de bal niet voor, wat velen dachten, maar speelde de bal richting ‘de 16’ waar Raffe vogeltje vrij stond. Raffe nam de bal in één keer op de pantoffel waarna de bal met een prachtige boog over de keeper in de kruising verdween. 0-1!

Tijdens het tweede kwart leek het aan Ommense zijde een beetje tegen ze zitten. Een bal die van de voet sprong, een iets te harde bal, de bal net niet binnen kunnen houden, etc.

Ondanks dat er prima gevoetbald werd kwam Luctor meer en meer in de wedstrijd. De beuk erin en opportunistisch de bal naar voren jagen en hopen op een kans. Vlak voor het einde het tweede kwart kwam deze er ook. De spits van Luctor maakte een actie aan de rechter kant van het veld en schoot met een geweldig schot de bal over keeper Siem in de kruising, mooie goal, 1-1.

Tijdens het derde kwart gebeurde er weinig tot geen noemenswaardige zaken.

Tijdens het vierde kwart werden er weer wat goals gemaakt. Helaas vielen er eerst twee voor de thuisspelende ploeg, stand 3-1.

Maar vlak voor het einde van de wedstrijd deed Ommen ook nog een duit in het zakje. Een voorzet van Siem werd door Mees omgezet in een mooi doelpunt!

Eindstand 3-2.

Penalty nemen, douchen, een lekker zakkie chips en weer terug naar Ommen.

Volgende week speelt FC Ommen JO8-1 thuis tegen Excelsior’31 uit Rijssen, aanvang 08:45 uur.