Boerendanserdijk 55
8024AE
ZWOLLE
tel. 038-4551067

De eerste competitie wedstrijd van fase 3 werd gespeeld in Berkum. Iedereen was aanwezig en we hadden er allemaal weer zin in. Vorige week werd de oefenwedstrijd afgelast dus nu moesten we zonder oefenwedstrijden spelen tegen Berkum. Bij de warming-up van Berkum was er een gebrek aan fanatisme. Wij moesten eerst even wennen aan het veld maar daarna begon het goed te lopen.

De start was scherp. Fc Ommen zat er strak op en waren veel in balbezit. Veel mooie aanvallen met kansen die er elke keer net niet in gingen. Vlak voor het einde van het 1e kwart maakte Djayden de 0-1.

We gingen het 2e kwart dus in met een voorsprong en waren nog steeds de betere partij. Berkum begon gevaarlijker te worden, maar daar werd goed op gereageerd door Daan en Noëlle.

Na de rust verzwakten wij wat achterin en wist Berkum 2 goals vlak achter elkaar te maken. Het stond dus weer 2-1. Na een aantal kansen schoot Djayden gelukkig de bal weer tegen de touwen 2-2!

Fc Ommen werd dus weer wakker geschud. Wat geklungel voor de van Berkum. De keeper lag op de grond, Tygo kreeg de bal in zijn voeten en wipte hem over de keeper heen 2-3. Ferran werd onderuit gehaald op een gunstige positie. Hij nam de vrije trap in 1 keer en de bal belande op de lat. Het stond dus bijna 2-4 voor Fc Ommen, dit was niet de eerste keer. Vandaag hebben meerdere keren het aluminium geraakt.

De bal wou er maar niet in. Bij Berkum wel. Zij scoorden nog 2 keer en zo stonden we dus 4-3 achter. Niet veel later floot de scheids af. Fc Ommen ging met een tas zonder punten naar huis. Volgende week spelen we uit tegen Vroomshoop. De leider kan er helaas niet bij zijn, maar zal de toppers vanuit Oostenrijk suporten. Wilco neemt de leiding en met z’n allen zorgen we ervoor dat we met 3 punten naar huis gaan!