Heldern over de knie - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Heldern over de knie

Heldern over de knie

Hellendoorn v.v. JO9-1JM

1 - 5

FC Ommen JO9-1

Rasmus Prins (intikker)
Rasmus Prins (corner)
Pepijn Pot (schot)
Pepijn Pot (schot)

Competitie

1e klasse (3e fase) 09

Datum

21 januari 2023 8:30

Accommodatie

Sportpark De Voordam
Koemaste 2 A
7447AV
HELLENDOORN
tel. 0548-654859

Zaterdagochtend 7:40 uur zal het gezamenlijke vertrek zijn richting Hellendoorn. Door een niet nader te noemen duo werd het ietsje later…….. Dit tijdverlies werd echter ruimschoots goedgemaakt door de onderste stand van het gaspedaal van de voorste auto. Afijn, na deze race kwamen we allen ongeschonden aan op sportpark De Voordam. Na een trap te hebben getrotseerd en 48 lege kleedkamers te hebben gepasseerd, mochten de jongens zich klaarmaken voor de strijd in de meest volle kleedkamer ver onder in de grond. Geen probleem, niemand uit zijn concentratie en op naar het strijdtoneel. Na een goede warming-up (zeker nodig met deze tempraturen) stond het eerste kwart de organisatie als een huis. Die van v.v. Hellendoorn ook, met een 0-0 als logisch gevolg.  

Tweede kwart: De lampen gaan uit en  FC Ommen gaat aan. De ene combinatie volgt de ander in rap tempo op. V.V. Hellendoorn kan het niet meer bijbenen en met een prima assist van Daley kan Rasmus ongehinderd de 0-1 binnentikken. De druk blijft erop staan. Na een strakke corner verdwijnt via een eigen speler de bal achter de gele buffel van Heldern, 0-2. Dat zijn mooie cijfers zo op de helft van de wedstrijd. Geen doelpunt tegen door goed verdedigend werk van Teun, Dex en Senn. Ook het vroeg druk zetten op het middenveld van Joep en Daan was mooi om te zien. De schotjes op goal die v.v. Hellendoorn kon lossen werden vakkundig teniet gedaan door Noud.  

In het derde kwart zet de tegenstander de puntjes op de ‘i’ en deze geeft zich nog niet gewonnen. Het spel golft op en neer. FC Ommen komt her en der goed weg en ook Hellendoorn zit het achterin soms mee, totdat Pepijn en Daley een mooie een-tweetje op zetten. Na een knappe aanname, gevolgd door een schijn-schot, schuift Pepijn de bal rustig naar de keeper. Pracht goal en zeker zo belangrijk 0 tegen 3.  

Aan beide kanten vallen er meer ruimtes en het spel wordt harder. Dit resulteert in enkele overtredingen aan beide zijdes met vrije trappen als resultaat. Nu hoor ik tijdens penalty reeksen wel eens de tekst “muurtje bouwen” uit de keeltjes van de koorknaapjes. Tijdens de wedstrijd wordt dit blijkbaar even vergeten. Daan en Pepijn offeren zichzelf spontaan toch op, hulde! Dit minimuurtje blijkt toch voldoende en de bal komt recht op keeper Rasmus af. Met als gevolg dat hij weer lekkere warme handen had.  

Bal op paal en lat volgen elkaar snel op, aan beide zijden. Een volgende treffer hangt dan ook in de lucht. Eén van de vier mutsketiers houdt zijn hoofd toch nog koel en na vragen wie het eigenlijk was, bleek Senn de doelpuntmaker te zijn. De 0-5 kwam vlot daarna van Pepijn z’n schoen. De nul blijft helaas niet op het scorebord staan. Een uittrap als een kanonskogel van de buffel van Heldern beland via de handen van Rasmus voor de voeten van de spits van v.v. Hellendoorn, 1-5. Zo hadden ze toch nog wat te juichen op De Voordam......  

De volgende pot op de agenda staat voor a.s. zaterdag 08:45 uur in eigen huis tegen v.v. ’n Ham.

Kijk voor weer een fantastisch fotoverslag van Jannie op: https://photos.google.com/share/AF1QipMXhhbUPHBOLtxD0IbOb9BCo3gVvOcKUWan7w7AO-BvVJnj_jTVZGu3hvie_ML93w?key=MThFM0NSdWl4eVlIbkRaX1ZiQUFzNDd6c3FXR1lB

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!