1e keer winst voor meidenteam FC Ommen - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

1e keer winst voor meidenteam FC Ommen

1e keer winst voor meidenteam FC Ommen

FC Ommen MO11-1

4 - 3

DOS '37 JO11-3

11'
... (schot)
Lana Zijda (schot)
15'
Lana Zijda (schot)
20'
Fay Kamphuis (schot)
25'
Lana Zijda (schot)
46'
50'
... (schot)
60'
... (schot)

Competitie

5e klasse (3e fase) 17

Datum

21 januari 2023 10:30

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Het jongste meidenteam van FC Ommen mocht op zaterdag 21 januari weer starten aan de competitie. Ditmaal in de 5e klasse, een klasse lager dan de vorige periode.
Tegenstander was DOS ‘37 JO11-3 en er voetbalden daar 2 meiden mee.
 
De start van de wedstrijd ging gelijk op, maar langzaam kwam er meer balbezit voor Ommen. Er kwamen wat kansjes, maar er zat te weinig venijn in de doelpogingen. Tegenstander DOS kreeg een corner en die werd niet goed weggewerkt. De speler van DOS zocht goed de verre hoek uit en scoorde de 0-1.
 
Gelukkig gingen de hoofden niet omlaag, maar juist omhoog. Ommen speelde veel op de helft van DOS. Deze tegenstander moest toch te pakken zijn. En Lana voelde dat feilloos aan. Eerst scoorde ze met links de 1-1 en daarna met rechts de 2-1. Fay vond de marge nog te klein en scoorde zelfs de 3-1. Wat een weelde voor het meidenteam. De verdediging met Fleur, Huwet en Floor stond goed op te letten en gaven weinig weg. Het ging erg goed.
 
In de rust werd bij de tegenstander de keeper gewisseld. Bij FC Ommen werd er niet gewisseld, want er waren geen wissels.
Voor onze middenvelders Iris en Mila was het ook niet nodig, want die bleven de hele wedstrijd doorgaan met hardwerken en goed voetballen. Ook Lana had nog voldoende energie. Zij scoorde na de rust met rechts, waardoor de 4-1 op het spreekwoordelijke scorebord stond. Dit kon toch niet meer misgaan was het gevoel aan de kant.
 
Toen na een kwartier de 4-2 viel zag je toch her en der wat zenuwen. Het spel werd wat rommeliger, waardoor beide teams wat kansjes kregen. Ommen had de pech dat de keeper van DOS 2x een bal net voor de lijn pakte. Lana probeerde het ook nog een keer, maar de bal ging op de kruising en niet erin.
In de tegenaanval bekroonde Isabel een goede wedstrijd met een super redding. Daarna scoorde DOS helaas toch nog de 4-3. De scheidsrechter keek kort daarna op zijn klokje en zag gelukkig dat het tijd was. De eerste overwinning van MO11 dit seizoen. Samen over de streep getrokken. Echt een teamprestatie.
 
Laten we hopen dat er wat meiden enthousiast worden om ook te gaan voetballen als ze dit lezen of een keer komen kijken.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!