Rasmus Prins (schot)
Pepijn Pot (schot)

1e klasse (3e fase) 09

4 maart 2023 8:45

4 maart kwamen de leeftijdsgenoten uit Vjenne, Venne, Vreezven of te wel Vriezenveen op bezoek. De bezoekers leken gespannen. Ook daar is namelijk terecht gekomen dat het team gecoacht wordt door Peter Wright en de enige echt Shaquille O´neal. Echter moest Shaquille het vandaag doen zonder zijn vaste collega langs de lijn. Na verluidt is zijn compagnon bezig met het verslag te schrijven over de wedstrijd tegen 8-1. Dit verslag kan niet anders dan hoogstaand en libriswaardig zijn. Uitgelekte stukken blijkt te gaan over volle trots over hun team en diepe respect voor alle voetbal ouders. Al spreken we voor onszelf, we kunnen niet wachten tot het originele verslag online komt.

Afijn terug naar 4 maart. FC Ommen schiet uit de startblokken en Senn tekent voor de 1-0. Na verwarring bleek er ook een Dex bij de tegenstander te voetballen, hij maakte de 1-1. Pepijn creëerde goede kansen maar kon ze nog geen pijn doen. Ommen voerde de druk verder op maar kwam niet tot scoren. Het 2e
kwart begon Deto sterk en kwamen we met de schrik vrij dat de bal in de zijkant van de goal terecht kwam. Dit werd luidkeels door de jongens uit Ommen aangegeven. Direct daarna had Joep weer een fantastische steekbal maar Rasmus kon de pass niet belonen. Dex testte de keeper met een fraai afstand schot, maar gingen met 1-1 de rust in. Waar normaal onze 1e
helft keeper Noud zijn handschoenen door geeft werd dit gedaan door Teun. Daley mocht de 2e
helft het Ommer goal verdedigen. Noud hielt zich nu bezig met het tegenhouden van de Zweedse kou en liet zich veroveren door een roedel honden. Alles ter ere van het koperen huwelijk van zijn ouders, hierbij de digitale felicitaties.

De 2e
helft begon niet goed vanuit Ommer oogpunt tegen de verhouding in werd de 2-2 en de 2-3 gemaakt. Pepijn zetten zijn vizier op scherp en maakte in korte tijd de gelijkmaker en de 4-3. Helaas kon Ommen het overwicht en kansen niet om zetten in doelpunten, waardoor Deto toch de gelijkmaker kon maken. De aanvoerder van vandaag Daan, pepte zijn team op om dan de strafschoppen maar te winnen. Hierbij moest het horloge van Sander nog uitsluitsel geven dat de bal niet over de lijn is geweest en dus de penalty´s ook gelijk spel werden. Dit werd bescheiden door de jongens gevierd. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Jcle op het programma!