Opstelling

Alle foto's op gruble.smugmug.com

Zaterdag 9 Oktober (nationale Krokettendag) en de geboortedag van Rick Prins en Mark Veneberg.

Avereest is een streek en voormalig zelfstandige gemeente in het noordoosten van de streek Salland in de Nederlandse provincie Overijssel, die bestond uit Balkbrug, Dedemsvaart en oud Avereest. De gemeente is in 1818 uit de gemeente Ommen ontstaan en ging in 2000 op in de gemeente Hardenberg. De naam Avereest komt van het kleine beekje de Reest die de grens vormt tussen Overijssel en Drenthe. Aver duidt op de bovenloop van een stroom, waardoor de naam neerkomt op de bovenloop van de Reest. Ik had er nog nooit van gehoord, maar van de 2000 inwoners kwamen er een stuk of 25 incl. supporters richting Ommen.

Na de nederlaag van 2 weken geleden waren een paar zaken duidelijk, het roer moest om qua discipline, speelstijl en ook felheid in de duels. Koortsachtig overleg had plaatsgevonden tussen de coaches van F.C.Ommen 4. Er werd gekozen voor een offensievere speelstijl.  De opstelling voor de 1e helft werd vlak voor de wedstrijd besproken, Jack als solide keeper, Marcel, Olaf, Kay en Silas met een combinatie van kracht en snelheid achterin. Veen, Daan en Twan op het middenveld met veel beweging tussen de linies en tenslotte Aalvink, Horsman en Daniel die voor het gevaar voorin zouden gaan zorgen. Vanaf het 1e fluitsignaal was duidelijk dat de jongens gemotiveerd waren om te winnen. Met heel veel strijdlust was verreweg het meeste balbezit voor F.C.Ommen en ook nog eens op de helft van de tegenstander. Toch werd er slordig gestart met de wedstrijd waardoor Avereest vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam 0-1. We waren dit moment nodig om wakker te worden en vanaf dat moment werd het spel beter. Er komen meer kansen en het duurde ook niet lang dat Twan de 1-1 na een mooie solo op het scorebord bracht. Niet veel later kwam er een mooie steekpass van Horsman op Leon, die de bal mooi tegendraads binnenschoot. En zo gingen we met een 2-1 score de rust in.

In de rust werden er een aantal wijzigingen doorgebracht aangezien we zeer offensief ingesteld spelersmateriaal hebben, en zo misschien de voorsprong konden uitbreiden. Veen en Feits namen de plek over in de aanval. Er werd vanaf de start van de 2e helft wat harder gevoetbald aan beide zijdes. een vrije trap die werd opgeëist door Olaf wist hij hard genoeg in de hoek te plaatsen waardoor de keeper van Avereest deze niet wist te pareren, 3-1.

Niet veel later kwam er de Rode kaart voor een speler van Avereest. Veen kwam er weer eens tussendoor en werd neergehaald op weg naar de keeper. Vanaf dit moment van de wedstrijd waren er her en der nog wat kleine opstootjes en kwam F.C.Ommen nog even tegen 9 man te staan. Echter bleek dat wij ook een mannetjesputter in ons midden hebben. Met een tomeloze inzet en messcherpe tackles bracht Feits de tegenstander behoorlijk uit het spel.  Het spel werd wat rommelig en kansen werden niet meer benut totdat Veen er weer tussendoor kwam en met links de bal in de verre hoek wilde krullen, maar deze bal kwam niet langs de goed keepende goalie van Avereest. Of toch wel, daar stond Horsman nog die de rebound in kalmte onder de doelman door wist te schuiven voor de 4-1. Dit werd ook de eindscore en zo heeft F.C.Ommen de eerste 3 punten te pakken.

Onder het genot van bier worst en kaas werd de wedstrijd nabesproken en nemen we de kennis en ervaring mee naar 23 Oktober wanneer wij in de Krim worden verwacht. Ik denk dat je daar meer over kunt vinden, was iets met Russisch gezag ofzo