Dramatische tweede helft leidt tot verlies bij FC Ommen 4

55'

4e klasse 14

5 februari 2022 14:30

K Woesthuis

Na een kwartier in de tweede helft vroeg een supporter van FC Ommen 4 zich langs de lijn hardop af wat er in de rust in de thee van de ommenaren had gezeten. Een vraag die gerechtvaardigd was, want het spel van FC Ommen 4 leek in de tweede helft eigenlijk nergens meer op. Daardoor werd met 1-6 verloren, terwijl na 45 minuten nog een 0-1 achterstand op het scorebord stond.

De eerste helft was ook al niet van al te best niveau, maar FC Ommen 4 deed met een aantal kansen niet onder aan het sterren elftal van SC Genemuiden 4. SC Genemuiden 4 speelt zeer verdedigend en loert op de counter. Een paar keer werden ze daarmee gevaarlijk. Na een lange bal en een flijmscherpe voorzet komt SC Genemuiden op voorsprong. Keeper Feitsma was hierbij volledig kansloos.

FC Ommen 4 heeft daarna een periode duidelijk de overhand en probeert de score weer op een gelijke stand te zetten. Na een overtreding van SC Genemuiden 4, komt er een vrije trap voor FC Ommen 4 waar Nieuwenhuis en Schokker gaan klaarstaan voor de aanloop. Waar iedereen dacht dat Nieuwenhuis vurig zal uithalen, kwam Schokker met de knal. De verassing zorgde voor leuke beelden op de snapchat van FC Ommen 4, maar helaas niet voor een goal en zo breekt de rust aan met een 0-1 achterstand.

Na rust is SC Genemuiden 4 gelijk weer gevaarlijk en zet FC Ommen 4 op een 0-2 achterstand. FC Ommen 4 kan nog wat terug doen. Uit een corner van invaller Aalvink komt de bal voor de voeten van Veltmaat. Via een speler van Genemuiden vliegt de bal tegen de touwen. 1-2.
Daarna neemt Genemuiden de wedstrijd ineens volledig over en komt FC Ommen er niet meer aan te pas. Gedurende de tweede helft wordt de 1-2 achterstand verder uitgebouwd naar een 1-6 achterstand. Het vizier bij de tapijtmakers stond op scherp, waardoor we wel van een collectieve off-day kunnen spreken. Zoals trainer/leider/coach Bas Lamberink na afloop mooi zei: “Genemuiden is gewoon een vervelende tegenstander, hun spelletje ligt ons niet. Niet meer en niet minder.” Na afloop van de wedstrijd op zaterdag 5 februari is er geen minder bier om gedronken.

FC Ommen 4 maakt nu, net als SC Genemuiden 4, deel uit van top-3. De ongenaakbare koploper ZAC 6 is nog steeds ongeslagen. De kraker tussen FC Ommen en ZAC staat op de planning voor zaterdag 19 februari. Een spannend seizoen ligt dus nog in het verschiet!

Opstelling FC Ommen 4:  Feitsma, Prins (Schonewille), Rossi, Schinkelshoek, Veltmaat, Nieuwenhuis, Horsman, Hullen (Aalvink), Veneberg, Schokker (De lange), Kroeze.