0 - 1

Den Ham JO11-1JM

Hoofdklasse (3e fase) 11

4 februari 2023 8:45

Uw verslaggever ter plaatse kan zich niet herinneren dat dit team, en ze spelen al een behoorlijke tijd samen, niet gescoord heeft in een wedstrijd. Sterker nog, dat is nog nooit gebeurd geloof ik.
Vandaag leek het of JO11-1 ook dacht: die goal die komt er wel …

Vanaf het begin van de wedstrijd was de bedoeling van Den Ham wel duidelijk: d’r an ! Fysiek sterk en jagen op de bal. Ommen had het daar erg lastig mee al waren we voetballend nog wel de bovenliggende partij. In het 1e kwart waren er weinig  kansen te noteren voor beide doelen. De wedstrijd speelde zich tussen beide strafschopgebieden af.

Na de 1e rust werd Ommen steeds wat sterker. Kleine kansjes en een goed schot van Ferran dat helaas op het aluminium belande. Dit zou niet de laatste keer zijn dat paal of lat een doelpunt in de weg stond. Ook na het 2e kwart stond nog steeds die vervelende 0-0 op de borden.

Den Ham bleef heel veel arbeid in de wedstrijd gooien. We hoopten dat ze dit niet de hele wedstrijd vol zouden kunnen houden. Helaas kon JO11 niet echt de ruimte vinden om hier onderuit te voetballen. Veel lopen met de bal, en dat vond Den Ham prima. Schoten van afstand konden wel eens uitkomst bieden. Djayden probeerde het: buitenkant paal. Wout probeerde het: paal. Maar ook Den Ham gaf een waarschuwing af. Een dikke kans werd gelukkig over geschoten. Langs de kant kreeg je toch het gevoel dat als je scoorde, de wedstrijd wel eens in de tas zou kunnen zitten. Helaas was het Den Ham dat de daad bij het woord voegde. Vanuit een corner werd de bal knap ingekopt door de laatste man. 0-1
Vlak na de treffer was het Djayden die bijna een snelle gelijkmaker kon noteren. Helaas rolde de bal net voorlangs.

Ommen had nog 1 kwart om een goal te maken en ging er vol voor. Het voetballende gedeelte was vandaag niet top, maar ze hebben er alles aan gedaan om toch te scoren. In de aantekeningen opgetekend: bijna een glipper van de Den Ham keeper, schot van Ferran: naast. Schot van Jesse: naast. Om gek van te worden.
Vandaag was zo’n dag dat de bal er niet in wilde, en Den Ham kreeg loon naar werken.

Na 2 verliespartijen lijkt het alsof de kampioenswagen ook deze seizoensfase weer in de schuur kan blijven voor JO11-1
Maar kop op en alles geven in de volgende wedstrijden, en kijken waar het schip strand !!