1e klasse (3e fase) I

11 februari 2023 10:30

M Dankelman

Bekijk alle foto;s op gruble.smugmug.com

We speelden om 10.30 op het hoofdveld tegen DES MO20-1. Ilse V was voorstopper, want Farida was er niet en Martijn was weer de scheids, hij deed het heel goed en was onpartijdig.

Wij hadden aftrap, DES zette meteen druk. Hierdoor was er weer veel chaos in de eerste 10 minuten. Daarna hadden we een paar mooie ballen naar voren, maar er stond niemand, dus gaven we ze allemaal makkelijk weg. Ook had Britt twee mooie corners, maar hier kwamen geen goals uit. DES had ook sterke aanvallen, gelukkig ving de verdediging deze goed op. Niemand stond vrij tijdens de uittrappen van Iris, ze kon hem alleen naar rechts schieten, want DES stond erg sterk. Helaas scoorde DES 2 keer in de eerste helft.

In de rust was de stand 0-2.

De tweede helft begon.
Door een bal van Ilse V vanuit achter, kwam er een aanval op gang. Hierdoor kreeg Amy de bal en gaf een voorzet, die viel helaas niet goed bij Britt waardoor we weer balverlies hadden. DES ging daarna gemakkelijk langs de verdediging, toch kwam er geen goal door een mooie redding Iris. Na een paar minuten was er een mooie kans voor ons, maar de bal werd te laat afgegeven waardoor DES ertussen kwam. Er was een overtreding van DES, dus Britt nam een vrije trap net buiten de 16, hier kwam geen kans uit. Een bal van ons in de aanval is weer te laat afgegeven, uiteindelijk kwam de bal bij Amy en legde hem mooi voor een leeg goal, maar niemand stond er, dus weer geen goal. Toen kwam DES met een aanval, gelukkig zat Ilja ertussen waardoor DES geen kans had. Ook deed Ilse V het goed als voorstopper en voorkwam veel kansen van DES. Amy had een prachtige voorzet, eerst een beetje chaos voor de goal, maar gelukkig stond Britt er en schoot hem rustig in de linkerhoek.

1-2

Na de goal maakte DES een sportieve actie, want iemand lag met kramp op het veld, dus ze werd van het veld afgesleept, zodat het spel door kon. Door de goal kwam er weer nieuwe moed en gingen we met z'n allen er weer tegen aan. We knokten maar door, hierdoor kwam er een kans voor Brit, maar ze tikte de bal net te ver waardoor de keeper de bal had. Er was een corner en Britt nam hem weer, Alana duwde goed tegen de keeper aan, maar er kwam geen goal uit. DES maakte een overtreding in onze 16, helaas kwam er verder niks meer uit de vrije trap. Toen hoorden we het fluitsignaal en was de wedstrijd afgelopen.

De eindstand is 1-2 voor DES.

We spelen pas 4 maart weer, dan is het tegen Victoria Boys.