Duivecatelaan 10
7443PS
NIJVERDAL
tel. 0548-612321

Het is weer tijd voor FC Ommen 3 om in actie te komen, dus stoomt Wiljan Willems zijn mannen weer klaar voor een potje met veel strijd dat plaats zal vinden in de mooie bossen van Nijverdal (DES). Het is een heerlijk ‘voetbalweertje’, het ene moment breekt de warme zon door en voelt het alsof je op de Portugese Algarve bent en het andere moment heb je het idee dat je in de vrieskast staat. De mannen zijn zoals altijd topfit en gaan vol energie het veld op om zich doormiddel van een fanatieke warming-up voor te bereiden op de wedstrijd.

1e helft

Het fluitsignaal klinkt en we zijn van start. Beide teams zoeken het eerste gedeelte van deze wedstrijd hun weg en tasten wat af. Na een goed kwartier heeft FC Ommen de overhand en komen ze veel aan het voetballen toe, de bal gaat lekker rond en er wordt veel strijd geleverd. Er wordt verdedigend niks weggegeven de eerste helft en DES komt weinig aan het voetballen toe, Ommen zit er kort op en creëert de kansen. Richting het eind van de eerste helft werpt dit zijn vruchten af, er wordt vanuit achteren snel gecombineerd naar voren. Thomas speelt vanuit de achterhoede een strakke pass op Jamie, die door snel te handelen de bal bij Zana neer kan leggen. Zana is zoals altijd al snel vertrokken op de brommer en sprint de verdedigers van DES er vierkant uit, hij weet vervolgens de keeper te slim af te zijn en de bal binnen te werken (0-1). Het laatste gedeelte tot aan de rust blijft FC Ommen domineren en speelt goed voetbal.

Stand bij rust 0-1.

2e helft

Na de rust zijn beide partijen weer helemaal klaar om de strijd voort te zetten. De 2e helft wordt al een stuk moeizamer voor de mannen van FC Ommen 3, DES zit er korter op en begint meer te voetballen. Toch weet Ommen het goed dicht te houden achterin en is het lastig voor DES om door te kunnen breken. Helaas komt er dan toch rond de 75e minuut een einde aan de voorsprong van Ommen, DES weet uit een corner de bal binnen te prutsen (1-1). Na dit doelpunt wordt tot het eind van deze wedstrijd door beide partijen flink geknokt om de winst te kunnen bemachtigen. Er komen over en weer nog aardig wat overtredingen met potentie voor een kaart, maar de scheidsrechter, koelbloedig als hij is, geeft er niet aan toe. Het laatste gedeelte van de wedstijd pompt Ommen veel ballen naar voren en probeert door te breken, in de laatste minuten voor het eindsignaal levert dit nog een vrije trap op rond de rand van de 16 van DES. De trainer twijfelt geen moment en brengt onze vrijetrappen specialist Ollie in het veld, helaas kan deze vrijetrap niet worden omgezet in een doelpunt en is het einde nabij. De scheidsrechter beëindigt na een paar minuten extra tijd de wedstijd met een blaas op zijn fluit. Helaas is de winst niet behaald, maar toch kunnen we tevreden zijn met de strijd en het goede voetbal dat is geleverd met een welverdiend punt als resultaat.