7701VP
DEDEMSVAART
tel. 0000-000000

DVC Dedemsvaart 2 - FC Ommen 2

Zaterdag 4 februari stond de uitwedstrijd tegen Dedemsvaart op het programma. Zij wisten net als FC Ommen in de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie 3 punten te pakken. Twee weken geleden werd er ook al geoefend in en tegen Dedemsvaart, die wedstrijd eindigde in 3-3.

FC Ommen begon in de volgende opstelling:

Bjorn Meijer, Leon Luitjens, Daan Steen, Maurice Mulder, Niels Jansen, Jorian Geertsma, Tom Kok, Noah van Dorsten, Stein Leuninge, Milan Jaspers, Sem Puma

Om 14.30 uur werd gefloten voor de aftrap. De openingsfase speelde zich af op beide helften, zonder echt grote kansen. FC Ommen was misschien nog wel het dichtstbij de openingstreffer, Tom kwam door via links en zag Milan vrij staan bij de 2e paal, helaas was zijn voorzet net te scherp en gleed de bal voorlangs. Na een half uur spelen was het Dedemsvaart dat op voorsprong kwam. Te weinig druk op de bal en de aanvoerder kon vanaf zo’n 10 meter de bal in de rechterhoek binnenschieten.

De tweede helft was een stuk beter van de kant van FC Ommen. Binnen een minuut kreeg Milan na een aanval over veel schijven een mega kans op de gelijkmaker, maar helaas schoot hij de bal recht op de keeper. Dedemsvaart raakte vermoeider en wist niet meer de druk te geven die het in de 1e helft wel gaf. De gelijkmaker was dan ook meer dan verdiend. Noah kreeg een afvallende bal met ietwat geluk mee, dribbelde de 16 binnen, en schoot de bal in de rechteronderhoek. Hierna gingen de Ommenaren op zoek naar meer. Dit kwam er ook na een schitterende goal van Milan, helaas had de grensrechter een halve minuut daarvoor gezien dat de bal over de zijlijn was. De scheidsrechter, die op z’n zachtst gezegd niet zijn beste dag had, nam dit vlagsignaal over en dus werd het geen 1-2 maar een ingooi voor Dedemsvaart. In de slotfase was er nog een kans voor Ommen uit een scrimmage die ontstond na een corner, maar deze werd geblokt vlak voor de doellijn.

Volgende week zaterdag 11 februari speelt FC Ommen 2 de volgende wedstrijd. Om 12.00 uur is Mariënberg op Sportpark Westbroek de tegenstander.