v.v. Hellendoorn 2

2e klasse F

22 april 2023 12:00

M.J.M. Aarnink

Na het puntenverlies in Bergentheim moet Ommen zich herpakken willen ze op kop blijven. De wedstrijd was dan ook tegen niemand minder dan de nummer 2 van de competitie. De wedstrijd om het in eigen handen te houden voor de zwarte parels uit ommen.

We begonnen met de volgende basisopstelling:

Mark

Daan – Niels – Maurice – Ramon – Wesley

Noah – Tom – Maarten

Milan – Stein

Gelijk na  het fluitsignaal wist Ommen de toon te zetten voor de eerste helft, de druk werd hoog op het veld uitgeoefend. Hellendoorn kon hierdoor niet goed aan hun spel toekomen. Ommen wist de bal vanuit de opbouw vast te houden maar kregen de bal niet ver het veld op. Waardoor uit de eerste periode geen gevaarlijke kansen kwamen. Maar Ommen wist gedurende de helft te groeien. Hoewel het bleef bij speldenprikjes van de Ommenaren wisten ze wel dichterbij te komen. Het countervoetbal van Ommen werd helaas niet beloond met een goal. Steeds wist Hellendoorn de aanvallen af te slaan. De voortekenen waren aardig maar nog lang niet voldoende. De rust kwam te snel.

In de rust werd de eerste wissel gemaakt Maarten eruit Wessel erin.

Het verschil tussen de eerste en tweede helft kon niet groter zijn. Hellendoorn kwam velen malen sterker uit de kleedkamer. Gelukkig wist de verdediging van Ommen nog wel stand te houden. Het eerste kwartier konden de teams nog in stand alleen gelijk te blijven.

Na de eerst 15 minuten volgde er nog een wissel, Ramon kon het veld verlaten en Leon L. mocht meevechten voor de punten.

Maar ondanks alles wist Hellendoorn toch een doorgang te vinden. Een bal viel over 4 van de 5 verdedigers heen, onze laatste man Niels werd hierbij door de vijandige spits vakkundig van de bal gelopen. Ook met onze ervaren keeper Mark wist hij raad. En schoof de bal in het goal. Ommen kon de veerkracht niet meer vinden na dit doelpunt tegen. Hellendoorn wist hierdoor door enig traag uitverdedigen ook de 0-2 te maken.

Er volgde nog 2 grote kansen voor Ommen. Voorzien door onze wingbacks Daan (schot/voorzet) die voor de 2e paal langs scheerde. En Wesley die in de 16 een bal van Leon L. in ontving. Helaas wist de keeper adequaat te reageren en kon de kans verhelpen.

De volgende wissels werden daarna ook maar ingezet: Milan eruit en (supersub) Julian erin, niet veel later mocht ook Stein plaatsnemen op de bank en kon Wisse werk leveren.

Helaas kon Ommen het tij niet keren en wist Hellendoorn er ook nog eens 0-3 van te maken. Ditmaal door een listig balletje over de verdediging heen. Hierdoor kon de spits van hellendoorn meteen doorlopen naar goal. De verdediging zette nog wel de achtervolging in maar wist hem niet af te stoppen.

In de laatste momenten van de wedstrijd wist Wesley zich weer tot de 16 van de tegenstander te wurmen. Hij kwam niet ver want hij werd gelijk op de grond gelegd. Penalty. Onze specialist Noah kon helaas ook zijn stempel niet op de wedstrijd zetten en schoot over. De offday van Ommen was compleet. De mannen hadden genoeg strijd geleverd maar konden er niets van weerzien in het eindresultaat.

De hoop op plek 1 is nog niet verloren met nog 2 wedstrijden te gaan. De volgende wedstijd is op 13 mei, Dan komt HHC op bezoek.