2e klasse F

7 maart 2023 20:00

A. Reusink

Verslag F.C. Ommen - Juventa
Vandaag stond er een inhaalwedstrijd op de planning voor de mannen van de Boer. Juventa uit Wierden kwam op deze winterse dinsdagavond richting Ommen gereden. Het wit besneeuwde veld werd vlak voor het begin van de wedstrijd nog even schoon geveegd door de vele materiaalmannen van Ommen 2.

Trainer de Boer begon met de volgende 11 namen: Bjorn; Leon, Daan, Maurice, Niels , Jorian; Stein, Wesley, Noah; Milan, Sem.

Om 20:00 werd er onder leiding van scheidsrechter Reusink gefloten voor de start van de wedstrijd. De zwarte hemden uit Ommen begonnen sterk aan de wedstrijd. Er werden mooie combinaties gemaakt, duels werden gewonnen en de vooraf gemaakte afspraken werden uitgevoerd. In de 10de minuut werd de strijdlust dan ook al beloond door een mooie goal van Milan. Een uitstekende aanval over de linkerzijde van het veld eindigde met een goede voorzet die door Milan keihard werd binnengeschoten. Nog geen drie minuten later kwam er een gevaarlijk voorzet de zestien ingeslingerd en de bal kwam via twee spelers van Juventa opnieuw voor de voeten van Milan terecht die hem met zijn “zwakkere” linkerbeen goed binnenschoot. Een aantal kansen en fouten later werd er met een 2-0 voorsprong op sportpark Westbroek de warme thee opgezocht.

Ommen startte de tweede helft met dezelfde 11 namen als de eerste helft. In de openingsfase van de tweede helft begon Ommen iets slapper aan de wedstrijd dan hoe ze de eerste helft eindigde. Wat slordigheden in de passing zorgde ervoor dat Juventa door ons eigen spel gevaarlijker kon worden. Dit leidde dan ook tot een gevaarlijke terugspeelbal van Niels op Bjorn welke werd onderschept door de vlugge aanvaller van Juventa die hem rustig langs de keeper schoot, 2-1. Ommen had in de gaten dat de tweede helft geen “walk in the park” ging worden, en er moest even een schepje bovenop. In de minuten die volgde herpakte Ommen zich en werd er weer geconcentreerd opgebouwd en aangevallen. In de 67ste minuut kwamen de zwarthemden na een mooie opbouw weer voor het zestienmetergebied van Juventa. Een voorzet van Sem werd door Stein geniepig over de keeper heen gewipt waarna hij hem vervolgens rustig in de goal kon schieten, 3-1. Ommen had de marge van twee goals weer terug. Rond de 80ste minuut werd het betere spel van Ommen beloond een goede steekbal op Stein zette hem 1 op 1 met de keeper. Wesley zag de kans al aankomen en sprintte volle bak mee en kwam zo naast Stein terecht waardoor Stein de bal gemakkelijk breed kom leggen en Wesley de 4-1 binnen kon tikken. Ommen dacht vervolgens dat de wedstrijd wel gespeeld was en gaf wat gas terug. Dit leidde dan ook tot de 4-2 in de 90ste minuut van de wedstrijd. Een diepe bal achter de verdediging werd nog binnengeschoten door de linksbuiten van Juventa.

De mannen uit ommen staan na de driepunter 1ste op de ranglijst na 4 wedstrijden in de competitie .