Vechtdalderby FC Ommen 10-1 – FC Dalfsen 10-1 onbeslist!

SJO FC Dalfsen JO10-1

Hoofdklasse (3e fase) 02

11 februari 2023 10:00

Bekijk alle foto;s op gruble.smugmug.com

Op deze prachtige zaterdagochtend stonden de leeftijdsgenoten van FC Ommen 10-1 en FC Dalfsen 10-1 tegenover elkaar. Al tweemaal eerder werd deze wedstrijd gespeeld en beide keren trok FC Ommen aan het langste eind. Echter, de mannen uit Dalfsen zagen er gretig uit om dit geen derde keer te laten gebeuren. Van meet af aan zaten ‘onze buren’ de Ommenaren op de huid, wat al vrij snel resulteerde in een voorsprong. Deze werd vakkundig uitgebouwd, waardoor het leek op onderschatting van Ommer zijde. Na het eerste kwart de koppies bij elkaar en met positieve moed het tweede kwart in. De eerste goal viel voor de ‘zwarte panters’, waardoor er een 1-4 tussenstand op het scorebord stond. Het was niet de meest aantrekkelijke wedstrijd, maar strijden wilde iedereen wel. Is ook het minste wat men kan doen.
Het derde kwart ging het gelijk op. FC Ommen kwam door werklust aan meer kansen en Sven had het op zijn heupen. Dit trok hij door in het vierde kwart. Tot een gelijke 7-7 stand aan toe! Zou het dan toch? Niet helemaal…… De nummer 14 van FC Dalfsen draaide ge-wel-dig weg van zijn tegenstander en krulde de bal in de verre hoek. Een goal á la Xavi Simons. Ging het dan toch mis? Niet helemaal… We zitten er zo dichtbij, dus Sven maakte met zijn zevende (!) van de ochtend de 8-8. Voor jeugdvoetbal natuurlijk een mooie uitslag. Iedereen blij. Gauw nog wat penalty’s nemen en door naar de ranja en warme douche!
Volgende week zaterdag, 18 januari, trappen de mannen man Willems en van de Brink om 9.00 uur af in Nieuwleusen tegen de plaatselijke ‘sv’. Komt dat zien!