MO19-1 jaagt begeleiding op kosten maar moet nog oefenen met afwerken op goal

1e klasse 1

23 oktober 2021 10:30

M Dankelman

Onbekend

Avanti is te gast bij Ommen. Avanti begint de eerste helft met de aftrap. Al snel wordt de bal veroverd door Maud waardoor er een kans voor Ommen ontstaat. Maud schiet de bal naar Kim die vervolgens op de goal schiet. Helaas gaat de bal er niet in. Ook voor Avanti ontstaat de eerste kans, maar Iris zorgt ervoor dat die kans snel afgelopen is en niet uitloopt tot een goal.

Er volgt weer een kans voor Ommen door een mooie aanval van Maud en Roos. Roos schiet de bal op de keeper, wederom geen goal voor Ommen. Zo volgen er nog een aantal mooie kansen zonder resultaat voor Ommen. Floor geeft een mooie corner voor de goal. Julia schiet, maar helaas geen goal tot resultaat. Maud maakt een mooie actie en loopt zo tussen twee spelers van Avanti door, helaas geen goal. Maud neemt de volgende corner waarbij de bal voor de voeten van Roos terecht komt. Ze schiet, maar zonder resultaat.

In de achterhoede wordt alles goed dichtgehouden, Maudi en Lara staan goed op hun man. Dan na veel aanvallen komt er een mooi afstandsschot van Julia en dan is daar de 1-0! Avanti neemt de aftrap en al snel komt er een vrije trap. Avanti schiet naast, waardoor Amy de bal krijgt. Amy geeft een mooie crosspass op Julia die vervolgens een prachtige goal maakt. De 2-0!

Ommen speelt mooi tikkie-takkie, waardoor er veel mooie kansen ontstaan. Julia geeft de bal op Anouk, die vervolgens de bal in de hoek schuift. De 3-0! Eindelijk wordt er wat met de ballen gedaan die voor de goal terecht komen. Er volgt een kans van Roos, helaas gaat de bal naast. Tijdens een doeltrap bij Avanti is er een misverstand tussen hun laatste man en de keeper. De terugspeelbal van Avanti is té kort, waardoor Anouk de bal kan onderscheppen en de 4-0 wordt gemaakt.

Na weer een aftrap van Avanti komt de bal bij Farida terecht. Zij speelt drie man uit en geeft vervolgens een mooie steekpass op Amy. Helaas volgt er geen goal uit de mooie aanval. Even later komt de volgende kans voor Ommen door Roos die van een afstand schiet, helaas zit de keeper ertussen. Er volgt weer een mooi combinatiespel en er ontstaat ruimte voor Amy die vervolgens ook van een afstand schiet op de goal en daar is dan de 5-0! Even later maakt Amy nog een mooie goal. Het staat dan 6-0!

Rust

Ommen begint de tweede helft met de aftrap. Na één minuut volgt de eerste goal van de tweede helft door Maud. De stand is dan 7-0! Ook Julia en Anouk creëren in de tweede helft mooie kansen. Ze hebben een mooi één-tweetje, maar de bal belandt helaas naast de goal. Amy krijgt een lange bal en geeft de bal mooi voor op Britt, helaas zonder resultaat. Ommen krijgt een corner waar helaas niks mee gedaan wordt.

Er volgen nog een stuk of drie corners zonder resultaat. Een corner van Floor komt voor Anouk te liggen die dan de 8-0 maakt! Maud en Floor geven allebei mooie corners deze wedstrijd. Op de rechterkant maakt Kim een mooie loopactie en krijgt ze de bal. Die geeft ze vervolgens voor op Maud en dan is daar de 9-0!

Het team wil graag de 10-0 behalen en niet veel later komt die er ook door Maud. Ze weten wat dat betekent: Greetje trakteert op patat :) Er volgt nog een kans van Anouk die de bal van Amy heeft gekregen. Ook Amy krijgt nog een mooie kans, maar de bal beland helaas op de paal. De eindstand is 10-0. Het is een welverdiende overwinning van Ommen en we hopen op deze manier door te gaan in de competitie!