“Als je van NEO wint dan weet je dat Manchester United niet je plafond hoeft te zijn” - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

“Als je van NEO wint dan weet je dat Manchester United niet je plafond hoeft te zijn”

“Als je van NEO wint dan weet je dat Manchester United niet je plafond hoeft te zijn”

FC Ommen JO9-1

6 - 4

NEO JO9-1

Rasmus Prins (schot)
Rasmus Prins (scrimmage)
Joep Buiter (schot)
Joep Buiter (schot)
Joep Buiter (schot)

Datum

14 januari 2023 10:30

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

2e week van januari 2023. Een van de meest besproken amateurclubs van het moment (op Spakenburg en de Treffers na) kwam met de helft van de jeugdopleiding naar het mooie Ommen. NEO uit Borne, de club waar een voorbeeld voor vele voetballers de jeugdopleiding doorliep en nu een transfer maakt naar Manchester United: Wout Weghorst. Met de transfer van Burnley naar Manchester United komt het totaalbedrag aan transfersommen op een slordige 43 miljoen voor Weghorst. Met elke transfer pakt NEO een klein percentage mee, dan weet je t wel! Die komen met de limousine!

Gelukkig is NEO zoals Weghorst voetbalt, nuchter, hard werken en zonder opsmuk. Gewoon met de auto door de regen naar het mooie Ommen!

In Ommen stonden de mannen van Sem en Shaq al een tijdje warm te draaien met een pittige warming up. De vaste keeper Noud wilde voor 1 keer een uitzondering maken en liet Pepijn de eerste helft keepen. Verder verschenen de beide goed gemutste bikkelharde verdedigers Teun en Dex aan de aftrap. Op het middenveld de nietsonziende voetballende slager Daan met daarvoor de immer lichtvoetige Rasmus en onze eigen Weghorst: Daley.

NEO kreeg de aftrap en lieten het balletje keurig rondgaan in de verdediging, tot een moment van onoplettendheid en als een duveltje uit een doosje pikte Rasmus de bal in, met een passeeractie langs de laatste verdediger lag de weg naar het doel vrij en prikte Rasmus de 1-0 binnen! Binnen 3 minuten ook zijn tweede goal door niet al te best uitverdedigen van de keeper van Neo die de bal op het achterwerk van Rasmus schoot, een heuse “kontgoal” zoals alleen Mariano Bombarda dat vroeger kon.

Ommen had de bal, NEO counterde en creëerde af en toe een klein kansje,kregen een pannaatje om de oren van Dex en toch ineens lag zo de 2-1 in het netje. Zonde want onterecht! Het eerste kwart werd afgefloten en de mannen van Sem en Shaq werden door beide trainers op scherp gezet: ‘goed opletten, scherp zijn en met z`n allen werken voor elke bal”!

Dovemansoren: Meteen na het fluitsignaal mocht NEO de bal uitnemen, keeper Pepijn vergat door zijn bloedende hoofdwond (uitlekkend rood haarverf) dat ie keeper was en liet de goal leeg, 2-2.

Gelukkig werd Ommen wakker en pakten de 3 ingebrachte wissels het momentum terug. Onder aanvoering van ijzervreter Senn en met de nieuwe voorhoede bestaande uit kanon Noud en “liever een actie dan een goal”’ Joep werd NEO weer met de rug tegen de muur gezet. Joep scoorde beheerst na een onderschepping en kreeg 2 minuten later de bal panklaar gelegd van Noud om zo de 4-2 op het bord te zetten.

Neo kwam er voor de rust niet meer aan. Ommen controleerde en verdedigde de 4-2 tot de rust. De tweede helft werd er van keepers gewisseld en begon voor Ommen wat onrustig, weinig kansen, veel balverlies en minder controle. Gelukkig had Cruijff gelijk:

“Ik heb een zak geld nog nooit een goal zien scoren”.

Neo kwam er simpelweg even niet door. Noud stond zijn mannetje in de goal en de verdedigers Dex, Daan en Teun wierpen zich voor elke bal waardoor het vertrouwen van NEO met de minuut daalde.

Toch ineens met een mooie punter vloog de 4-3 over Noud heen. Iedereen werd wakker geschud want nu werd het toch een beetje spannend! Op het meest recente WK was er ook een spits die vanuit een kansloze achterstand binnen 6 minuten eigenhandig een 2-0 achterstand omboog naar een 2-2. Zijn naam? Mooi quizvraagje, niet al te lastig lijkt me.

Fc Ommen begon weer te voetballen en niet zomaar! Met een werkelijk schitterende aanval uit het boekje. Noud gooide de bal uit naar Teun, Teun vond Senn die kaatste naar Dex, Dex gaf de bal ineen keer lang op Joep en Joep wilde met links de bal in een keer voorgeven op de totaal vrijstaande Daley. Helaas raakte Joep de bal niet goed waardoor deze in een keer in de verre hoek vloog 5-3! Excuses van Joep aan Daley omdat ie liever de assist gegeven had…

Hierna was NEO het volledig kwijt, Ommen had de bal, de kansen en de goals. Joep stuurde Daley met een steekpass weg, Daley zette met een prachtige lichaamsbeweging de keeper van NEO opzij en schoof de bal vanuit een moeilijke hoek keuring binnen. 6-3. Over en sluiten. NEO kreeg nog 1 kansje en prikte deze tegen de touwen waardoor 6-4 de terechte eindstand was.

Al met al een wedstrijd waar de trainers Sem en Shaq trots op mogen terug kijken. Mooie aanvallen over meerder schijven, goed positiespel, hard werken voor elkaar, kortom: schitterend resultaat!

Volgende week start de competitie met een nachtwedstrijd: 08.30 uit in Hellendoorn. Tot dan!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!