Zwaluwen Jeugd Beker O19 3e ronde Groep 1 KO - Laatste 32

18 februari 2023 12:30

R. Hultink

Opstelling

Zaterdag 18 februari bekerwedstrijd FC Ommen tegen IJVV. De aftrap was om 12.30 uur. Het is een belangrijke wedstrijd voor een plek bij de laatste 16. In de eerste seizoenshelft hebben we ook tegen IJVV gevoetbald waarbij het een gelijk spel werd. Wij beginnen vandaag redelijk goed aan de eerste helft waarbij we een aantal kansen krijgen om te scoren. De tegenstander komt er af en toe toch gevaarlijk uit maar ziet geen kans om te scoren. Net voor rust krijgt Dylan een bal van Teun en schoot hij hem mooi in de hoek. We gaan de rust in met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft beginnen we niet goed. IJVV krijgt meerdere kansen die ze niet benutten. De bal wordt door ons veel door de lucht gespeelt wat niet handig was in verband met de harde wind. Ook wij krijgen wel een paar kansjes maar weten helaas niet te scoren. Rond de 70ste minuut weet IJVV dan toch de 1-1 te maken. Na deze goal komen van beide teams nog een paar kansen maar de stand blijft hetzelfde. Net voor het eindsignaal kreeg Thomas voor de tweede keer geel. Door deze eindstand moesten we penalty’s gaan nemen.

Uitslag penalty reeks:  3-5