Scheidsrechter

R.P.J. Verbeek

Onbekend

FC Ommen 2 - 2 Berkum

Foto's zijn van de wedstrijd tegen Wijthmen 3. Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Een gestolen punt? Zo kun je het wel noemen ja. 👀

Een voorbereiding die niet meedoet voor de schoonheidsprijs dit seizoen. Geen keeper, veel afzeggingen, een Covid besmetting, nieuwe maatregelen en last minute nog een scheidsrechter moeten vinden. 🥲

Toch kon de wedstrijd om 13:30 afgetrapt worden en ondanks het koude weer stonden er weer 22 veldacteurs aan de aftrap. ❄

De eerste helft was redelijk in evenwicht, binnen de 10 minuten wist Joeri al een kans af te dwingen en voetbalde Ommen prima. Helaas was daar vlak voor rust een foutje achterin van onze aanvoerder welke tot een kans en uiteindelijk een doelpunt leidde van de aanvoerder van Berkum. 🤕

In de rust is er niet veel veranderd, wel waren de woorden louter positief en kwam het team vol geloof terug het veld op. Ook in het tweede part kwamen er ruimtes en daarmee kansen, echter werden deze nog niet omgezet in doelpunten. 😬

Wel kwamen er wat discutabele momenten voor, te beginnen bij de 0-2 in de 75e minuut. Waar aan de ene kant van het veld een overtreding weggewoven werd leverde een ogenschijnlijk mindere situatie een vrije trap op voor de ploeg uit de Zwolse wijk. De vrije trap werd buiten bereik van onze keeper gewerkt en deze bevrijdende 0-2 werd gevierd alsof de 3 punten zeker gesteld waren. 😞

Gevolg hiervan was dat het onze aanvoerder enorm gefrustreerd heeft en laat het nou net zijn dat hij juist dan zijn betere momenten in het veld kent. 😠

Luttele minuten na de 0-2 bracht hij de spanning terug in de wedstrijd door zichzelf langs het centrale duo te manoeuvreren en de keeper vervolgens te verschalken. Vervolgens werd hij doormiddel van een discutabel gegeven penalty, wegens obstructie, in staat gesteld om zijn ploeg langszij te schieten en na de keeper in de verkeerde hoek gestuurd te hebben faalde hij hier niet in. 🔥

Als slotakkoord had hij de 3 punten zelfs nog bijna veilig gesteld met een afstandschot die maar vlak langs de kruising scheerde, maar geen van beide kanten wist in de slotminuten de winst nog naar zich toe te trekken door één van de kansen in het enorm boeiende laatste kwartier af te maken. 🕘