7443PP
NIJVERDAL
tel. 0548-611821

Zaterdag stond de topper in onze competitie op het programma: wij (nr 2) tegen De Zweef (nr 1).

Met een achterstand van 5 punten zou dit een belangrijke wedstrijd zijn in de strijd om het kampioenschap, want na zaterdag moeten we het nog een keer tegen deze tegenstander opnemen en hebben we in principe alles dus nog in eigen hand.

De meiden voelden deze spanning ook wel iets, maar desondanks begonnen we gretig en fel aan de wedstrijd. Er werd hard gewerkt en we wisten in de eerste 10 minuten meteen een paar goede kansen te creëren, maar helaas leverde dit geen doelpunten op en gingen de ballen naast en op de lat.

En waar het ons in die eerste fase niet mee zat, was het na 10 minuten wel raak voor de Zweef: het eerste schot op doel werd van afstand meteen goed ingeschoten: onhoudbaar voor onze keeper Sterre. Niet veel later verdubbelde de Zweef de voorsprong met een tweede doelpunt en moest bij ons wel even worden geschakeld om de moed niet te verliezen.

We wisten ons wel goed te herpakken en bleven hard werken. Met een achterstand van 2-0 gingen we de rust in. Tijdens de rust waren we het er allemaal over eens dat we zeker nog niet verslagen waren en dat er echt nog wel kansen waren om hier een punt of meer weg te slepen.

Fanatiek gingen we dan ook van start in de tweede helft en al snel werd dit beloond met een doelpunt: Mila wist met een prachtig afstandsschot de 2-1 binnen te schieten en hadden we de aansluiting weer gevonden.

Jammer genoeg volgde al snel als antwoord hierop de 3-1 van de Zweef.

Helaas bleek de Zweef deze dag toch een maatje te groot en werd het ondanks uitstekend keeperwerk van Sterre uiteindelijk 5-1.

Een iet wat geflatteerde uitslag, maar wel verdiende overwinning van de Zweef.  De speelsters van de Zweef wisten elkaar met snelle combinaties net wat makkelijker te vinden en beter door de verdediging heen te komen.

Helaas dus geen inhaalslag kunnen maken om het kampioenschap, maar wel met z’n allen hard gewerkt. Wie weet kunnen we thuis revanche nemen!

Eerst staat volgende week de thuiswedstrijd tegen Bergentheim op het programma.