Pepijn Pot (schot)
Rasmus Prins (schot)

1e klasse (4e fase) 02

25 maart 2023 8:45

Na een gelijkspel, een nederlaag en voor de rest louter overwinningen mochten de mannen van 9-1 nog een kwart aantreden in de 1e klasse. Of deze reeks tot een kampioenschap heeft geleid is onbekend, omdat er geen standen bijgehouden worden. Dus vertrouwen we blind op de KNVB. In de 4e fase staan enkele bekende teams op de kalender zoals o.a. HHC, Den Ham en DETO, maar ook 2 nieuwe teams te weten Luctor Et Emergo en Juventa’ 12 uit Wierden.

Zaterdag 25 maart mochten de mannen van S&S voor de eerste wedstrijd aantreden tegen het Juventus van Twente. Aangezien men in deze regio een voorkeur heeft voor woorden en namen eindigend op een klinker is het omgedoopt in Juventaaaaaaaaaaaaaaa en zijn ook de zwarte verticale strepen op de shirts vervangen voor fraaie lichtblauwe banen.

Zoals altijd voor de thuiswedstijden werd er 8:15 verzameld in de kantine. Na wat ouwehoeren verplaatsen de boys zich richting de kleedkamer om de shirts en juiste schoeisel aan te trekken. Intussen werden door de technische staf de pionnen voor de standaard warming-up al klaargezet. Intussen voorspelde buienalarm dat de spelers getrakteerd gingen worden op een voortijdige douchebeurt. Dit werd uitstekend ingeschat door de aanwezige ouders en deze zette een uitstekende loopactie in richting een extra bakkie koffie. Dit kon ook een goedkeurende blik van de penningmeester krijgen gezien de extra omzet in de nieuwe kassa’s. Zelf trotseerde deze noeste verdediger van weleer de regen.

Afijn na de warming-up stonden de volgende spelers in het veld:

Noud (k)

Daan & Teun

Dex

Joep & Pepijn

Senn & Rasmus hielden het eerste kwart de denkbeeldige bank warm.

Juventa begon erg fel aan de wedstrijd. 9-1 had wat moeite om de bal in de ploeg te houden en kwam behoorlijk onder druk te staan. Na wat kunst en vliegwerk, enkele geblokte schoten en reddingen stond het na zo’n 5 minuten nog steeds 0-0. Wel beloofde het een pittige partij te worden.
Langzaam werden de boys van 9-1 ook wat scherper en nauwkeuriger in balbezit. Na goed druk zetten op keeper en verdedigers van Juventa werd een foute pass afgedwongen. Dit cadeautje werd genadeloos afgestraft door de topscoorder van 9-1 Pepijn, 1-0.
Na de TO werd redelijk snel de 1-1 gemaakt doordat een bal op de paal in de rebound eenvoudig binnengetikt kon worden.
Daarna had 9-1 een erg sterke fase. Een van de mooiste momenten van de wedstrijd was hoe de bal fantastisch zo’n 15 keer rondgespeeld werd zoals Barca in de beste dagen. Helaas resulteerde dit nog niet in een doelpunt.
Even later stond de 2-1 wel op het scorebord. Rasmus wist met links af te werken na mooie passes van Senn en Joep. Het spel bleef mooi op en neer gaan en beide partijen gaven alles. Felle duels en soms over de grens volgens de scheidsrechter. Vlak voor rust resulteerde dit in een vrije trap op 14 meter. De Ivan Cordoba van Juventa schoot de bal hard op de goal en onderweg werd deze van richting veranderd door een eigen speler waardoor Noud op het verkeerde been stond zo werd er gerust met een 2-2 stand.

Na rust redelijk hetzelfde spelbeeld. Waarbij 9-1 de 3-2 leek te gaan scoren maar telkens stond de uitstekend spelende keeper van Juventa in de weg. Juventa wist wel te scoren uit een corner waar de verdediging er niet helemaal goed uit zag.
De ploeg toonde veerkracht en wist via Pepijn tweemaal te scoren, waarbij de 3-3 een beauty was. Helaas lukte het niet om de 4-3 over de streep te trekken want Juventa wist nog een maal te scoren en wedstrijd afgefloten op 4-4.

Al met al een uitslag welke paste bij de wedstrijd, maar het tekende de mannen van 9-1 dat ze toch baalden omdat ze voelden dat een overwinning erin zat.
Na de penalty’s werd er voor de 2e keer gedoucht, ditmaal met schoon warm water en ging het gepaard met originele liederen. Wellicht komt er later dit jaar nog een album uit…
Maar volgende week eerst richting n’Ham!