39'

Hoofdklasse (4e fase) 01

22 april 2023 8:45

Anoniem

Precies om 8:15 als alle jongens aanwezig zijn gaan ze op eigen initiatief naar de kleedkamer. Ze hebben er zin in!

De wedstrijd begon 3 minuten later omdat de tegenstander waarschijnlijk niet op tijd vertrokken is uit het dorp aan de monding van de IJssel.

De jongens begonnen wat afwachtend maar toch waren de eerste kansen voor F.C. Ommen. Raffe, Joep en Stef kregen de bal er niet in en als je hem er zelf niet in schiet….

In de 5’ minuut het eerste schot op doel van de IJVV en deze verdween wel in het doel achter de goed keepende Siem 0-1.

Na goed druk zetten als collectief komt de bal uiteindelijk bij Raffe. Die moet je zo’n kans niet geven als tegenstander en de 1-1 is een feit.

Toch gaat het een paar minuten later weer mis. De bal wordt niet goed weggewerkt en de tegenstander maakt 1-2.

Het tweede kwart het zelfde beeld, weer een paar goede kansen voor Ommen maar de keeper van IJVV staat goed te keepen en is niet van plan vandaag cadeautjes weg te geven.

Het eerste doelpunt is dan ook weer voor IJVV. Een afstandsschot uit het niets 1-3.

Ommen doet nog wat terug in de persoon van Stef na een fantastische pass van Mike 2-3.

We zijn van keeper gewisseld Mike neemt de handschoenen over van Siem.

Veel duels werden op het middenveld uitgevochten waar Mees zijn handen vol had, maar zich goed staande hield. Na goed storend werk van diezelfde Mees komt de bal bij Siem die hem voor de voeten legt van Stef 3-3. Is dit de ommekeer in de wedstrijd? Helaas vlak voor het einde van het derde kwart een afstandsschot van IJVV die onhoudbaar is voor Mike 3-4.

De stress loopt hoog op, in ieder geval aan de zijlijn.

De jongens komen goed uit de startblokken en gaan “volle bak. IJVV weet zich even geen raad en  daardoor komt de bal bij Jesse terecht. Hij soleert door de verdediging van IJVV en maakt zijn 3e van het seizoen 4-4.

Toch komt IJVV nog een keer op voorsprong. Uit een goed uitgevoerde counter maken ze 4-5.

Ommen blijft druk zetten. Joep pakt de bal af, draait naar binnen en schiet in de korte hoek. De verdediger probeert de bal nog te stoppen maar de 5-5 staat op het scorebord.

Na een corner van Joep kan Stef de bal bij de eerste paal door de benen van de keeper tikken 6-5. Eindelijk de voorsprong.

Uiteindelijk word het ook nog 7-5 door Joep, toch nog een cadeautje van de keeper.

De opluchting was groot toen er een fluitje klonk, helaas was deze op een ander veld. Een minuut later was het wel het goede fluitje en kon er gejuicht worden!

Geen grootse wedstrijd wel een prima resultaat. De volgende wedstrijd is 6 mei thuis tegen DVC Dedemsvaart.

Na de wedstrijd kwam ook het mooie nieuws dat een aantal jongens zijn gescout door PEC!! Gefeliciteerd jongens.