9 oktober 2021 14:30

H.P. Busscher

Sportpark Gerner

Op verzoek van Raven, uhh.. Jorn, eens de opstelling met louter bijnamen.

Op een zon overgoten sportpark Gerner vond zaterdag 9 oktober een waar voetbalspektakel plaats.

Waar wij op voorhand de tegenstander al met een een begoocheling in de luren wisten te leggen stonden zij verbouwereerd te kijken toen wij met een 18-tal het veld op kwamen lopen inplaats van de verwachte 'amper 11'. Bijna kregen wij medelijden toen er van te voren nog werd gevraagd: "En, genoeg mensen weten te vinden?"

Nu over naar de wedstrijd zelf, mentaal al 1-0 voor, maar mentaal telt natuurlijk niet. Na een 30 tal minuten werd het veldoverwicht dan eindelijk uitgedrukt in een voorsprong. Na een mooi uitgespeelde aanval was het de gouden wissel van Thomas de Buffel die onze pastoor Tjeerd in stelling wist te brengen om deze kans te verzilveren.

Ondanks dat wij het veldoverwicht hadden wist Dalfsen toch een semi kans te ontwikkelen welke tot een gelijkmaker leidde.

1-1 was daarmee ook de ruststand.

De galacticos uit Ommen kwamen na de thee sterk uit de startblokken. Het kostte onze aanvoerder slechts twee minuten om het net te vinden nadat hij zijn kans zelf op zette.

Dit was overigens absoluut niet het hoogtepunt van de tweede helft. Nee, daarvoor moeten we bij onze rechtshalf zijn, waar hij gister nog op trad als 'Geest in de fles' was het vandaag de Zlatan Ibrahimovic act. Bal stuit in de 16-meter, hoog genoeg voor Lars om zijn volledige lichaam 90° te draaien en in die draai de bal achter de keeper te schieten. Wereldgoal!

Daartegenover wist Dalfsen nog een aansluitingstreffer te zetten die het vermelden waard is, echter bepaalde onze eigen mr. Skinny P a.k.a. Nanne 'Shalom' Winters de eindstand op 4-2 door een rebound van Bram achter de keeper te werken.

3 punten in de pocket, volgende week vrij en de week daarop staat er een bezoekje van SVI 11 op het programma!