7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

‘’Een wedstrijd met twee gezichten voor FC Ommen’’

Op een zonnige zaterdagochtend stond er een oefenwedstrijd gepland voor de JO19-1 tegen SV Wilhelminaschool. Een team wat uitkomt in de hoofdklasse en prima presteert op plek vier. Met een matig doelsaldo van 18 goals voor en 14 goals tegen lijkt dit team wat moeite te hebben om achterin de deuren op slot te kunnen houden. Dit bood voor FC Ommen natuurlijk flink wat kansen om de verdediging van Wilhelminaschool vandaag even goed uit te testen. De formatie van FC Ommen was vandaag op meerdere plekken gewijzigd door afwezigheid van Tim, Mathijs en Thomas. Gelukkig waren deze plekken al snel aangevuld door twee jongens vanuit JO19-2 die beide vandaag konden rekenen op minuten.
De wedstrijd begon al snel in het voordeel van FC Ommen wat de bal rustig probeerde over te spelen van kant naar kant, wat leed tot een aantal goede kansen in het begin van de eerste helft. Vooraf was al duidelijk dat Wilhelminaschool geen ploeg is wat echt Tikki-Taka voetbal op de mat probeert te leggen, maar het meer moet hebben van de klassieke lange bal vanuit de keeper. Ommen had de tegenstander al gelijk snel onder controle, wat leed met de snelheid van Koen aan de buitenkant en de actie naar binnen op de 16 van Justin al snel tot de 1-0. Dit gaf iedereen een goed gevoel wat leid tot meer individuele acties op het middenveld en één tweetjes met elkaar. Met deze acties kwamen er steeds meer schoten vanaf de tweede lijn op de goal, wat de tegenstander juist meer irritatie gaf. Dankszij een goeie actie van Dylan waarin hij onderuit werd gehaald en een ongelukkige handsbal vanuit een voorzet, had Tijn twee keer de mogelijkheid om uit een penalty te scoren. Beide pogingen gingen erin waardoor Ommen op een 3-0 stand was gekomen. Na deze stand lijkt de tegenstander het wel voor gezien te hebben waar bij de agressie wat meer naar boven komt, maar FC Ommen laat het er voor rust nog niet bij zitten en maakt ook nog de 4 en de 5 tegen 0. Na deze stand werd FC Ommen wat slordige aan de bal wat leed tot een voorzet van Wilhelminaschool vanaf de linkerflank die plots voor de goal komt en binnen werd geschoten Ruststand 5-1.
In de tweede helft lijkt FC Ommen de draai van de wedstrijd een beetje verloren te zijn. Korte passes komen niet meer aan en iedereen lijkt het wel gezien te hebben. Daarin tegen komt Wilhelminaschool meer in de wedstrijd, en komen hun met goede acties en passes elke keer dichtbij een treffer. Hierop hoeven zij ook niet lang te wachten als de spits gemakkelijk wegloopt van de verdediging en 1 op 1 komt te staan met Senna 5-2. De laatst genoemde hield het doel afgelopen zaterdag flink dicht met goede reddingen, maar kon er niet meer voor zorgen dat de tegenstander 20 minuten voor tijd nog wel de stand op 5-3 bracht. Een leerzame wedstrijd voor JO19-1, die zich nu nog moet richten op de competitie.
Aankomende zaterdag speelt JO19-1 tegen IJVV JO19-1 om 12:30 thuis op het sportpark, om de nodige drie punten voor handhaving in de 4e divisie.