8034PK
ZWOLLE
tel. 038-4533086

Één zwaluw maakt nog géén zomer, maar een lekker begin van onze competitie is het wel.

Na wat vertraging te hebben opgelopen en een geïmproviseerde warming up was het dan eindelijk zo ver, de scheidsrechter luidde de officiële start van de competitie in doormiddel van het eerste fluitsignaal.

Na een minuut of 10 was het echter al raak, Jan werd na goed doorzetten van Ruben in balbezit gebracht en faalde oog in oog met de keeper niet.

Even later was het raak aan de andere kant, na miscommunicatie wist de tegenstander de bal in het net van de Ommenaren te leggen.

Dit moment werd echter opgevolgd door hét moment van de wedstrijd. Robin dribbelde in over de linkerflank, sneed naar binnen en haalde, na twee keer hooghouden, van een meter of 25 uit en werkte daarmee de bal over de doelman. Een replica van de goal van Jorn een week daarvoor.

Aan het einde van de eerste helft weet Jan ook zijn tweede van de wedstrijd nog te maken, na een lange bal weet hij de inmiddels uitgekomen keeper vanuit een moeilijke hoek te verschalken en in slow motion rolt zijn tweede van de dag over de lijn.

In de tweede helft staat er een zestal nieuwe spelers aan de aftrap. Het Ommerse equipe gaat verder waar het in de eerste helft gebleven was, en dat is scoren.

Dat scoren begint met Nanne die de bal prachtig buiten bereik van de keeper perfect in de kruising krult. Misschien nog wel opvallender is dat er geen enkele draai aan vooraf ging!

Inmiddels is Jan ook weer binnen de lijnen verschenen nadat de aanvoerder van HTC een wereldgoal in gedachte al had gemaakt, was het niet dat Jarno de bal net voor hem weg wist te tikken maar hier wel een prijs voor moest betalen, namelijk een enorme schop op zijn scheen. Niet veel later maakte Jan zijn hattrick compleet door een voorzet van links acrobatisch binnen te werken.

Het slotakkoord kwam van de voet van Joeri. Hij combineerde vlot met Julian die de bal ideaal op de 16-meter klaar legde. Joeri twijfelde niet, haalde de trekker over en produceerde daarmee een onhoudbaar schot voor de keeper.

Eindstand 3-7 voor de Ommenaren

De dag is afgesloten met een barbecue en vervolgens een rustige fietstocht over de Lemelerberg.