82'

6e klasse 47

4 december 2021 14:30

L. Zandman

De wedstrijd begint op dag waarbij de tegenstander al om 13:45 op het veld staat terwijl de wedstrijd pas om 14:30 begint. De toon is dus al vroeg gezet; ze waren gebrand om te winnen. Lars was vandaag niet aanwezig dus de leider was Danny. Hij had de volgende opstelling op een bierviltje gekalkt:
Tom op doel
Verdediging: Marcel, Arne, Wouter en Rob
Middenveld: Robin, Cars en .
Aanval: Hendry, John en Rick
Bank: Corné en Tang
Fluiten: Wim

Hardenberg was natuurlijk al drie kwartier warm dus die begonnen een stuk sterker. Echter hadden zij natuurlijk niet gerekend op Hendry; met zijn eerste balcontact na een pass van Rob draait hij zich een keer om en schiet de bal in de rechteronderhoek in minuut 7. 1-0. In minuut 10 probeert Hardenberg wat terug te doen en door middel van een afstandsschot komen ze dichtbij, maar niet dichtbij genoeg. De bal gaat rakelings naast. Arne probeert het met een afstandsschot die eindigt op het hoofdveld. In minuut 17 krijgt Hardenberg een corner in de kluts gaat deze erin. 1-1.
In minuut 25 laat John zich van zijn ware aard zien met een moordaanslag op een speler van Hardenberg; de speler stond echter vrij rap weer op. Wouter probeert het met een vrije trap in minuut 28, maar deze verdwijnt naast het doel. Echter krijgt Hardenberg ook een vrije trap in soortgelijke situatie, Tom doet zoals Danny zou zeggen een "poedeltje". 1-2. Maar ook de keeper van Hardenberg grabbelt waardoor Rick hem erin kan prikken na een vrije trap van Wouter. 2-2.

Even in het kort de 2-2
Bovenste rij: fantastische vrije trap van Wouter, halverwege middellijn en 16 meter. John mist met een fantastische schijnbeweging de van de lat terugspringende bal.
Onderste rij: maar gelukkig is dat andere raspaard in de aanvalslinie van Ommen 11 wel bij de les en kunnen John en Rick uiteindelijk toch een mooi feestje vieren.

Klik op een foto voor de finesses van deze aanval. Ga voor nog veel meer foto's naar gruble.smugmug.com

Hardenberg dribbelt langs de verdediging en geeft de bal aan de andere aanvaller waardoor die hem eenvoudig erin kan tikken; hierdoor wordt het 2 minuten voor rust 2-3. Ik ga thee halen dus heb de laatste goal niet gezien, maar het schijnt een prachtige assist te zijn geweest van Hendry op Robin. Hierdoor gaan we rusten met 3-3.

De thee was niet best; ik ben benieuwd hoelang het zakje in de thee heeft gezeten. Het was meer water dan thee; normaal ben ik heel content met de thee die wordt geserveerd bij FC Ommen, vandaag viel het mij echt dik tegen. Was wel goed ingeschonken dat wel.

Tang en Corné komen er direct na rust in; Frankie gaat mid-mid spelen en Corné rechtshalf. Vrijwel direct na rust valt er vanuit een corner de 3-4 voor Hardenberg. Dit zorgt voor een mentale klap voor FC Ommen. Hierna volgen er af en toe wat kansen vanaf de kant van Ommen; ballen komen net niet lekker aan. Ook worden er twee verse krachten bij Ommen ingebracht; Hardenberg wisselde trouwens elke 5 minuten. Geen idee waarom. Met de twee verse krachten werden er aanvallend nog wel wat speldenprikjes uitgedeeld, maar na nog een bal in de kluts, een afstandsschot en een schot net vanuit de zestien wordt de score al snel 3-7 voor Hardenberg.
Er kwam daarna ook nog een 3-8 bij wat niet best was voor de statistieken van FC Ommen.

Richting het einde van de tweede helft werd de sfeer op het veld wat droeviger en agressiever; duels gingen er hard aan toe. Op een gegeven moment wordt Wouter gestreeld door de tegenstander en hij besluit te reageren met een halve kopstoot. Wouter pakt de tegenstander goed vast en geeft hem een dikke knuffel; veel zouden dit zien als een teken van agressie, maar ik zag dit als een teken van liefde. Na veel commotie en veel geschreeuw ook met name door onze coach met de pet wordt de situatie angstaanjagender en angstaanjagender. Gelukkig was Wim aanwezig om de situatie tot rust te brengen. Na een vriendelijke handdruk en een oprechte excuses kon de wedstrijd worden vervolgd.

Beide teams gaven nog wel wat aanvallende prikken weg, maar heel kansrijk was het niet. Totdat er een misverstand ontstaat tussen de keeper van Hardenberg en een verdediger waardoor Alex de bal op kan pikken en hem dwars door de benen van de keeper in het goal tikt.
Kort daarna fluit Wim af voor het einde van de wedstrijd.

Jammer genoeg niet gewonnen; nog twee wedstrijden tot de winterstop.
Kan een afbeelding zijn van 6 mensen, mensen die volleyballen, staande mensen en buitenshuis