Verlengde Polluxweg 10
7557XH
HENGELO OV
tel. 074-2502436

Omdat er afgelopen zaterdag proef gezwommen moest worden en/of vakantie gevierd moest worden is de wedstrijd van O8-1 verplaatst naar woensdagavond 13 oktober. Om 18.00 zouden de jongens moeten aftrappen in Hengelo tegen HVV Tubantia O8-1. Maar hoe laat moeten we dan weg uit Ommen? Na wat afstemming in de groepsapp kwam de vader van Noud (Raymond) met het voorstel om 16.45 uurte vertrekken. Maar waarom kwam hij dan zelf te laat?

Trainer Tijmen had zijn broertje meegenomen om samen met hem de jongens naar de overwinning te coachen. Het broertje schijnt goed te kunnen voetballen en voetbalt daarom in Deventer. Was dat de reden dat PEC Zwolle-fans Joep en de vader van Joep (Sander) de autodeur op slot deden toen zij er aan kwamen lopen?

Later vertrokken dan afgesproken dus. Zou dit een voorbode zijn? Toen bleek helaas dat haast, navigatie via Google Maps en chauffeur Sander geen gelukkige combinatie zijn. We reden zo langzaam dat Dex en vader Jeroen ons inhaalden, Raymond een andere weg koos en Sander reed zoveel mogelijk binnendoor. Was dat vanwege de hoge brandstofprijzen Sander?

Uiteindelijk gelukkig precies op tijd in Hengelo en na een korte voorbereiding startte de wedstrijd om 18.00 uur. Tijmen vroeg wie er wilde keepen en omdat niemand zijn vinger opstak, moest Noud de handschoenen aantrekken. Hij kreeg niet veel te doen in de eerst 10 minuten. De wedstrijd begon rustig. De eerste kans was voor Rasmus, maar die ging er jammer genoeg net niet in. De rest van de kansen waren ook voor FC Ommen. De eerste 10 minuten werden afgesloten met 0-0.

In het tweede deel zou er toch wel gescoord worden? Zeker, Daley scoorde na een paar minuten de verdiende 0-1. Speciaal voor zijn moeder Monique, die ook meegereden was naar Hengelo. Daarna lette Noud gelukkig goed op, zodat hij de gelijkmaker voorkwam. FC Ommen wilde door en na een goede pass van Dex schoot Pepijn op de paal. Pepijn schoot daarna 3 in het doel en Noud schreeuwde naar de kant dat dat een hattrick is. Sander reageerde meteen en zei dat hij het niet zeker wist. Maar wel een uitstekende ruststand van 0-4!!

Rasmus kreeg de keeperhandschoenen van Noud en zo begonnen de jongens van JO8-1 aan het restant van de wedstrijd. Er waren veel duels met de tegenstander en FC Ommen leek niet bang. Senn, Daley en Teun gingen voorop in de strijd. Achterin deed Teun zelfs een goed uitgevoerde sliding. Zo maakte de verslaggever ze ook wel eens... Mama Jorien, opa en oma, waren hartstikke trots aan de kant.

HVV Tubantia scoorde echter zomaar de 1-4 en de 2-4. Keeper Rasmus kon er niets aan doen. Het leek bij de veldspelers wat te gemakkelijk te gaan.

Noud kreeg nog een goede kans op de 2-5, maar de keeper uit Hengelo stond op de goede plek.

Met nog tien minuten te gaan ging de LED-verlichting aan. Zou dat komen omdat de papa van Senn (Ramon), adviseur in energie, er inmiddels ook was? Voor HVV Tubantia bleek de verlichting het startsein voor een stormachtige laatste 10 minuten. Joep scoorde nog de 2-5, maar daarna was het 2 keer  de beurt aan HVV Tubantia. Tussenstand 4-5 en nog maar enkele minuten te spelen. Aan de kant werd al aangegeven dat de speeltijd voorbij was. De laatste kans voor de thuisploeg leek op niets uit te lopen. De bal ging toch achter? Niet volgens de kinderen en leiders uit Hengelo, waarna de bal er via de kluts inging. Eindstand 5-5. Of vergeten we in Ommen gewoon de laatste tegengoal?

Einde wedstrijd en einde 1e competitie. De jongens hebben in de afgelopen weken al zichtbaar veel geleerd. Tijmen en hulptrainers bedankt daarvoor.