De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Vorige week was het 16de van HHC aan de beurt en deze week is het 15de de tegenstander. Het 16de was al vroeg begonnen met een warming-up en het 15de waarschijnlijk ook. Wij waren er echter toen nog niet; de wedstrijd begon om 14:30; onze aankomsttijd was 14:07. De All You Need is Love bus was ook aanwezig maar helaas voor niemand van ons.
Wim had al wat voorbereidingen getroffen zoals werd verteld in de kleedkamer; iets met een kalf en trekken. Daarom dat Danny ook besloot om Wim in de basis te zetten.
De opstelling verder was:
Tom op doel
Frankie, Patrick, Wim en Rob in de verdediging
Corné, Martin, Nick en Cars op het middenveld
Hendry en John voorin.

Op de bank: Otto en Wouter

De scheidsrechter floot en de eerste helft begon; direct zet Ommen druk waardoor Hardenberg in de problemen komt. Schoten van Nick, Hendry en Cars worden tegengehouden door de keeper. Het vizier was nog niet op scherp op dat moment. Vele corners; allemaal genomen door John zijn gevaarlijk, maar gaan er net niet in. En dan gebeurd het natuurlijk aan de andere kant; Hardenberg nog totaal niet voor ons doel gezien maar na een counter kan de spits doorlopen en schiet hij de bal langs Tom. 1-0.
Op zich werd dit niet gezien als een groot probleem; er zat nog steeds veel snelheid in het spel van FC Ommen. Nog meer corners en nog meer kansen, maar de bal gaat er nog steeds niet in. Ontzettend frustrerend voor onze spelers. Natuurlijk komen dan ook uit nog meer counters de 2-0 en 3-0. Tom maakt nog een uitstekende redding op een afstandsschot van Hardenberg. Echter aan het eind van de eerste helft verliezen we zowel Frankie als Cars; ze vallen beiden uit met blessures. Frankie wordt neergehaald door een speler van Hardenberg door middel van een ijsbeentje. Schade is enorm en hij zal de rest van de wedstrijd niet meer spelen. Cars heeft last van zijn enkel en wordt ook gewisseld. Otto en Wouter komen er nog in, maar al snel fluit de scheidsrechter voor de rust.

We gaan rusten met 3-0; de thee daarentegen was perfect. In plaats van een plateau met bekers waar al thee stond ingeschonken kreeg je een pot met daarin al thee gemengd met suiker. Nou moet ik eerlijk zeggen dat de suiker van mij niet had gehoeven, maar het was al stukken beter dan vorige week.

Tweede helft gaat van start; opstelling ongewijzigd. We kunnen namelijk ook niet meer wisselen. Iets wat Hardenberg eigen is; om de 4 minuten wordt er namelijk gewisseld. Waarschijnlijk omdat niemand zin had om te vlaggen. Vol goede moed gaat Ommen van start; in de verdediging houdt Patrick veel ballen tegen waardoor er geen grote kansen meer komen aan het begin van de tweede helft voor de zijde van Hardenberg. Ommen echter krijgt enorme kansen; Nick komt vrij op de keeper, maar puntert de bal naast; deze had er op zich wel ingemogen. Wouter is ook wat meer naar voren geschoven waardoor hij de assist kan leveren op de 3-1 van Hendry. Hendry dribbelt om de mannen heen en schiet hem erin. 3-1.
De volgende kans is voor John bij een corner, maar met een halve omhaal schiet hij hem net over. Hierna komt weer een grote kans voor Hendry na een pass van Wouter; door middel van 17 slaloms en scharen komt hij recht voor de keeper. Hij had af kunnen geven op Nick, maar naar aanleiding van de eerdere kans van Nick gaat hij voor eigen succes. Hierdoor wordt het natuurlijk 3-2.
Grote kansen voor Ommen hierna met ook veel druk op de voorhoede; helaas valt er achterin een gat. Waardoor Hardenberg weer met een counter de 4-2 maakt. Dit is ontzettend balen. Hierna volgt al snel de 5-2 waardoor we het mentaal helemaal opgaven. Er komen nog wel enkele kleine kansen, maar niet genoeg om de score weer gelijk te trekken.

Man van de wedstrijd was ik vorige week vergeten; dat was Wouter omdat hij de tegenstander een knuffel gaf.
Deze week was het allemaal gewoon net niet; voor nu zou ik zeggen Patrick omdat de score in de laatste paar minuten nog een stuk erger was geworden als hij daar niet had gestaan.

Volgende keer in Ommen pakken we ze met een fitte selectie. Op het moment beterschap voor Frankie, Cars, Wouter, Gerlof, Danny en alle andere geblesseerden. Volgende week DKB in De Krim; kijk ik ontzettend naar uit. Iets meer dan 2000 km en 20 uur rijden, maar dan heb je ook wat.