Twistveenweg 10
7676SK
WESTERHAAR-VRIEZENV WIJK
tel. 0546-659247

Na de uitstekende overwinning op de directe concurrent HHC 7 vorige week stond de volgende lastige uitwedstrijd weer gepland namelijk tegen Voorwaarts 3. De KNVB gaf groen licht voor de B categorie waar de mannen van 5 blijkbaar onder vallen, zelf vinden ze van niet omdat er best prestatief getraind wordt onder leiding van onze geweldige trainer Joop.

Met een 15tallige selectie werd afgereisd na Vriezeveen-Westerhaar om tegen de klok van 12:30 te gaan aftrappen. Nu blijkt wel waarom het 5de in de 5de klasse zit en dus als B categorie bestemd wordt want namelijk de thuisploeg diende het verzoek in om eerder te gaan voetballen, reden? iets met bier een op tijd sluitende kantine,  om deze reden stemden de mannen van 5 uiteraard ook in mee!

Op een verlaten sportpark ‘Twisterveen werd er keurig om 12:30 begonnen aan de eerste helft. De beginfase was voor het 5de met enorm veel balbezit maar tevens ook erg slordig wat weer resulteerde op weinig kansen. Voorwaarts kwam er niet aan te pas op een balletje na waar onze keeper Wim een goed antwoord op had. Het beeld veranderde niet waardoor de ruststand 0-0 was.

De 2de helft was nog niet begonnen of bal lag er in tegenstelling van de eerste helft er wel in. Simeon die de bal breed legde op Jamir en zo de 0-1 kon binnentikken. Voorwaarts kwam gevaarlijker voor de dag dan in de eerste 45 minuten en kreeg ook een aantal kansjes op de 1-1. De gelijkmaker werd goed voorkomen door de verdediging die steeds op de juiste plek stond. Zo 15 minuten voor tijd kwam daar gelukkig de bevrijdende 0-2. Een kopie van de eerste goal maar dan net andersom, Jamir tekende voor de assist waardoor Simeon de bal erin kon tikken. de laatste 15 was een kwestie van uit voetballen en niks meer weggeven. Helaas gebeurde dit niet door een foutje achterin wat Voorwaarts genadeloos afstrafte 1-2. Spanning terug voor de laatste 8 minuten maar gelukkig bleef het bij deze ene fout en werd er zonder gevaar de 3 punten veiliggesteld.

Zo komt 12:30 nog beter uit en werd er voor de laatste keer goed gedronken op deze overwinning in de kantine. Winterstop voor de heren van 5 want volgende week gaat de halve selectie cultuur ophalen in het bruisende Dublin…

Graag zien wij jullie volgend jaar weer. waar de mannen van 5 de druk hopelijk op de koploper Hardenberg’85 4 kunnen blijven zetten. Want de doelstelling blijft onveranderd: “als eerste team van FC  Ommen kampioen worden” Tot volgend jaar!