5e klasse 26

5 maart 2022 14:30

E. Jaspers

FC Ommen 5 - Den Ham 4 (1-0)

Op een zonnige zaterdag 5 maart vierden wij de verjaardag van onze veelzijdige aanvaller Lars, wij hoopten dit verjaardagfeest te bekronen met 3 punten.

Na wat bangmakerij met behulp van enkele afgeschreven bekende Nederlanders probeerde @denham_4 nog wat druk uit te oefenen maar zoals jullie kunnen zien waren wij niet onder de indruk.

We speelden voor de verandering op het natuurgras van veld 5. Dat wierp vooral in de beginfase zijn vruchten af. De formatie van Den Ham kwam met hun 5 mans achterhoede zelden tot niet op onze helft en het duurde mede daardoor ook niet lang tot wij tot de eerste kansen kwamen.

Ons gevaarlijkste wapenfeit in de eerste helft kwam na ongeveer 20 minuten. @douwekleinjan legde aan voor een vrije trap die over de verdedigingsmuur raasde op weg naar de bovenhoek, maar op het laatste moment erg knap verwerkt werd tot hoekschop door de keeper van Den Ham. Die corner werd vervolgens door Douwe erg fijn voor de goal gelegd en @simeoonnnn kon vrij inkoppen! 1-0!

Na de 1-0 werd ons aanvalsspel wat minder echter werd Den Ham ook niet gevaarlijk en was dit ook de ruststand.

In de tweede helft ging Den Ham iets aanvallender spelen. Dit betekende ook dat wij meer ruimte kregen in de omschakeling. Wij hadden deze wedstrijd al lang op slot kunnen gooien maar goede kansen werden niet benut. Den Ham werd nog gevaarlijk uit een corner, die werd keurig door de BORST van @timvdwolfshaar van de doellijn gehaald. Verder kwam Den Ham er in de 2e helft nog maar 1x dreigend doorheen maar @wimscholman was betrouwbaar als vanouds. Hij hield zijn doel schoon en mede daardoor wonnen wij wederom van Den Ham.

De punten bleven dus dik verdiend in Ommen. Wij hopen volgende week dit kunstje te herhalen in en tegen Gramsbergen. Aftrap 12.30 uur.