HARDENBERG
tel. 0523-260767

FC Ommen 5 verliest bij Hardenberg’85 4

Afgelopen zaterdag werd er om 13.15 uur afgetrapt in Hardenberg. We speelden voor het eerste in de mooie shirts van @devriendenommen en bij winst konden wij de koppositie overnemen van de ploeg uit Hardenberg. We hadden een grote selectie van 18 man bij ons en iedereen was er helemaal klaar voor.

Zoals al eerder verteld werd er om 13.15 uur afgetrapt. Het was in de eerste fase een wedstrijd zonder kansen voor beide ploegen. Er werd voorzichtig gespeeld en daardoor hadden beide ploegen moeite om door te breken.

Na een minuut of 20 werd er balverlies geleden op onze eigen helft en lag er ineens ruimte voor Hardenberg om door te breken en uit die aanval kwam een penalty. Die werd goed ingeschoten en hierdoor kwam Hardenberg op 1-0. Dit was een tegenvaller want er was nog geen vuiltje aan de lucht. We lieten de koppies niet hangen en kregen enkele minuten later een goede kans. Jamir kwam gevaarlijk door aan de linkerkant en had een goede kans om de stand heel snel weer op 1-1 te brengen. Zijn inzet werd gestopt door de doelman.

De wedstrijd ging hier na verder hoe het ook begonnen was. Weinig kansen voor beide ploegen. Na 35 minuten kreeg Hardenberg een corner. Die werd strak bij de eerste paal gegeven en kon vanuit een redelijk vrije positie worden binnen gekopt. 2-0. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft kwamen er 7 nieuwe namen bij Ommen binnen de lijnen. Er werd door Ommen iets meer opportunistisch gespeeld in de hoop om de 2-1 te kunnen forceren. Maar helaas konden we geen echte vuist maken en hele grote kansen creëren. We kregen wel aardig wat mogelijkheden bijvoorbeeld met schoten uit de 2e lijn of een aantal corners. We gaven natuurlijk niet op, echter gaven we natuurlijk meer ruimte weg achterin omdat we meer risico moesten nemen. Hier maakte Hardenberg goed gebruik van en counterde naar de 3-0.

Dit was ook de eindstand. Niet helemaal de uitslag die het spelbeeld weergaf maar wel een grote uitslag helaas.

20 november mogen we aantreden in en tegen Daarleveen om 14.30 uur. Hopelijk zien we jullie daar.