Koersendijk 25
7443PP
NIJVERDAL
tel. 0548-611821

Op zaterdag 23 oktober was het weer zover. Vandaag  onze tegenstander; de dames van de Zweef uit Nijverdal. De wedstrijd begint pas om 17.00. Voor de wedstrijd was er bij FC Ommen in de bestuurskamer een lunch geregeld en nadat de dames door de picknicktafel waren gezakt was het tijd om te vertrekken richting Nijverdal. Na een goede, scherpe warming-up floot de scheidsrechter om 17.00 op zijn fluit om de wedstrijd te laten beginnen.

De start van de dames van FC Ommen was ondanks waarschuwingen van de staf niet scherp … Een steekpass in de 4de minuut belandt achter onze verdediging,  Sanne weet deze nog net te onderscheppen maar door gerommel en te laat reageren aan onze kant kan de afvallende bal op goal worden geschoten. Veel te snel en onnodig staan we al na enkele minuten met 1-0 achter. Hierna pakken de dames het beter op en wordt er minder rommelig gevoetbald. Er zijn enkele kansen maar hier komen geen doelpunten uit voort. Ommen dringt wel steeds meer aan en een afgeslagen schot levert In de 35e minuut een corner op voor Ommen. Corners zijn een belangrijk onderdeel geweest in de afgelopen weken. Er is veel op getraind en er zijn verschillende tactieken geprobeerd. Dit uit zich in de wedstrijden want voor de derde keer dit seizoen is het raak uit een corner. Ditmaal neemt Sharon de corner. Sharon geeft een goede strakke bal voor waardoor Judith de kans krijgt om te koppen. Raak, ze kopt hem zo het doel in. 1-1! In de eerste helft volgt er nog een goede kans voor Gerike, na een goede rush komt ze uit voor de goal maar de keeper weet haar schot te keren. Met een 1-1 tussenstand gaan de dames de rust in.

Een bekertje ranja verder is het weer tijd om te gaan spelen. Het begint ondertussen al donker te worden en de lichten op het veld staan aan. In de bespreking werd het duidelijk dat er redelijk gespeeld werd maar er meer bewogen mag worden in zowel de diepte als de breedte van het veld.

De tweede helft begint wederom rommelig en de dames van de Zweef zijn ook duidelijk feller gaan voetballen. Door een slordigheid in onze opbouw weet de Zweef door te breken. Ondanks dat alles op alles wordt gezet om de bal terug te veroveren volgt er toch een goed schot van de Zweef. Zo goed dat deze helaas in het doel belandt. 2-1 voor de Zweef.

De rest van de tweede helft probeert FC Ommen alles wat nodig is om nog te scoren. Het wordt echter niet makkelijker gemaakt door een scheidsrechter die om het minste en geringste fluit. De irritaties lopen hierdoor op en ook tussen de dames van FC Ommen en de Zweef wordt de sfeer steeds grimmiger. Ondanks dat strijden de dames tot het eind om toch de nog punten er uit te slepen. Helaas eindigt deze wedstrijd in 2-1 voor de dames van de Zweef. Zuur, want de tegenstander schiet welgeteld drie keer op doel. En wij weten toch meerdere kansen te creëren die eigenlijk gewoon raak moeten zijn. Een belangrijk leerpunt wat wij mee nemen naar onze trainingen.

Na het douchen was het inmiddels pikkedonker en konden de dames weer richting Ommen. Eenmaal terug in Ommen was het al 20.00 uur geweest zodoende was er helaas geen mogelijkheid meer voor een derde helft.

Deze zaterdag helaas geen punten maar volgende week een herkansing tegen één van de koplopers namelijk MVV’69.