27 november 2021 12:30

A. Reurink

Onbekend

Zaterdag 27 november 2021

Op deze regenachtige en bovenal koude zaterdagmiddag treffen we het dameselftal van Hardenberg ’85. Wij behouden voorlopig nog de derde plaats in de competitie, maar Hardenberg doet het ook niet slecht en houdt de vierde plaats bezet. Het doel is duidelijk: winnen vandaag en een mooi gat slaan richting de nummer 4!

We beginnen met de volgende elf:

Sanne

Lisa – Amy / Gerike – Pauline (.10 Loïs, .85 Lotte)

Soet (.70 Evi) – Irma – Sharon

Lynn (.50 Roos) – Lotte (.27 Britt) – Emma (.75 Lynn)

Om 12.30 uur trappen we af. We moeten even wennen aan de manier van spelen van onze tegenstander, maar we gaan redelijk gelijk op. Onze basis elf doet wat er van ze verwacht wordt: lekker tikken en door middel van driehoekjes richting de goal. Echter lukt het niet om de goal te bereiken, want de verdediging van Hardenberg staat strak op onze voorhoede.

In de 10e minuut komt Loïs in de wedstrijd voor Pauline. Een week later dan gepland, maakt zij haar langverwachte rentree. Niet voor lang, maar het begin is er. Beide teams spelen prima, maar tot echte kansen komt het niet. Hardenberg gaat meer lange ballen geven en Ommen krijgt moeite met de omschakeling. Hierdoor krijgt onze tegenstander kansen. Ze breken door en de tegenstander schiet mede door het uitkomen van Sanne op de paal. We lijken goed weg te komen, maar helaas. We spelen het hierna niet goed uit en de 0-1 valt in de 18e minuut.

Wij worden slordiger en geven onze tegenstander meer ruimte om te voetballen. Gelukkig is daar altijd nog onze laatste redding Sanne, die de 0-2 weet te voorkomen. In de 27e minuut mag Britt het veld betreden als spits, op de plaats van Lotte. Op het middenveld leiden we balverlies, waar Hardenberg gebruik van maakt en daar is toch de 0-2. Het lukt ons ook niet om de 0-3 te voorkomen voordat we de rust in gaan. De scheidsrechter fluit niet voor een overtreding gemaakt door de uitploeg, waardoor zij het doel nogmaals vinden.

Ruststand: 0-3. Tijd voor thee en reorganisatie.

We pakken de wedstrijd weer wat beter op aan het begin van de tweede helft. We weten weer wat ons te doen staat en zitten er goed op. We belonen onszelf na een mooie aanval, waar Emma vanaf de zestien de bal langs de keeper knalt: 1-3. Hoppa!

Roos vervangt Lynn in de voorhoede. Er komt toch weer een beetje meer vertrouwen bij ons en vooral strijdlust. We houden druk op de bal en een fantastische voorzet van Soet-tjoe wordt helaas door Roos op de paal geschoten. In de 65e minuut is Hardenberg weer aan de beurt. Na een fantastisch uitgevoerde corner belandt de bal wederom tussen de palen: 1-4. Weinig spanning verder in de tweede helft. Ondanks dat we goed spelen, krijgen we de bal niet voor de goal weg en voorkomen we de 1-5 niet.

Er wordt afgefloten. De eindstand is 1-5, een geflatteerde uitslag. We hebben er vandaag echt samen voor gestreden en keihard gewerkt, maar het was helaas niet genoeg.