FC OMMEN VR2 - V.V. HELLENDOORN VR2 (6-0)

9 oktober 2021 12:30

A aan het Rot

Onbekend

FC Ommen vr 2 - VV Hellendoorn vr 2 : 6-0

Op zaterdag 9 oktober spelen de dames van FC Ommen 2 thuis tegen de dames van  VV Hellendoorn 2. Een kans om het goede resultaat en de goede tweede helft van vorige week een vervolg te geven. Tijdens de warming-up zien we dat we tegen een elftal spelen wat qua leeftijd toch ver onder onze gemiddelde leeftijd ligt. Fysiek misschien minder sterk maar waarschijnlijk wel fit. Oftewel rennen…

Om 12.30 fluit de scheidsrechter van dienst; die overigens een prima pot floot, voor het startsignaal van de wedstrijd. De dames van FC Ommen beginnen de wedstrijd fanatiek en zijn dominant in zowel het aanvallen en creëren van vele niet te missen kansen (of toch wel). Omdat het te lang 0-0 blijft gaat de tegenstander er in geloven en beginnen zij iets beter te voetballen maar tot grote kansen leidt dit niet. Na 30 minuten moet Lotte helaas het veld geblesseerd verlaten en in haar plaats komt Judith in de spits te spelen. Ook verlaat Lois het veld na 30 minuten; na een blessure; vandaag haar eerste basisplek en maximale minuten. Fijn! Evi komt voor haar in het veld. Ondanks en mede dankzij de wijzingen blijft Ommen de betere van het veld. En gelukkig weet het zichzelf uiteindelijk ook te belonen. Na goed collectief druk zetten levert de tegenstander de bal in bij Lynn. Een goede bal richting de spits en ja hoor raak.  1-0 door Judith. Hierna blijft Ommen de betere en weet het nogmaals te scoren via een corner. Een goede ingestuurde corner en de bal valt precies daar waar we hem willen hebben. Een droge knal van Judith en het staat 2-0.

Tijd voor een bakje thee.

In de rust spreken we af dat we na rust het eerste kwartier vooral verdedigend goed willen staan. Minimaal druk geven en risico’s vermijden. We verwachten dat Hellendoorn na rust gaat stormen. Zoals onze wijze teammanager Ferdinand meerdere malen benoemt: ''Je moet voorkomen dat ze er weer in gaan geloven''.

De verwachtingen komen niet uit. Hellendoorn blijft hangen achterin en zet niet of nauwelijks druk. Algauw vanaf de kant toch het seintje om hoog druk te zetten en de wedstrijd ‘’dood’’ te maken. De bal gaat makkelijk rond op het veld en Ommen krijgt wederom meerdere grote kansen. Een schot van onze rechtsback Lisa wordt voor de lijn weggehaald. Podverdorie dames; tijd voor de 3-0. Na een kwartier in de tweede helft valt de bevrijdende en beslissende 3-0 dan eindelijk. Wederom Judith schiet hem langs de keeper het doel in. Eryn komt het laatste halfuurtje in het veld voor Amy; Eryn speelt een prima halfuur en houdt soeverein de gelederen achterin dicht. Na de 3-0 valt ook nog de 4-0, 5-0 en 6-0 voor F.C. Ommen. Vult u zelf maar in wie deze doelpunten maakte.

Al met al een prima zaterdag voor de dames van FC Ommen. Een zaterdag waarin wij hebben laten zien dat een goed collectief in staat is om een individu te laten excelleren.