s.v. Rijssen 7

6e klasse 45

29 januari 2022 14:30

M. Smit

Vol goede moed en met nieuwe frisse energie bleven wij deze zaterdag in het mooie Ommen. Na een toch wel hele mooie start van de eerste seizoenshelft hoopten we deze tweede helft ook te starten met een aantal mooie overwinningen. Na de training van donderdag zat de moed er bij iedereen weer in. Strakke passes, mooie combinaties en een paar prachtdoelpunten van onder andere Dreft en de zijnen beloofde veel goeds.

Uit het verre Rijssen reisden de voetballers af om deze derby te spelen. Rijssen thuis, altijd lastig. Al voor de wedstrijd zagen we dat het om een jonge ploeg ging.Daarentegen hoopten we, met onze vele dienstjaren van ervaren spelers en nieuw bloed, deze ploeg toch te kunnen verslaan. Niets bleek minder waar te zijn.

Al aan het begin van de wedstrijd kwamen we snel op een achterstand van 0-1. Vanuit het midden kreeg de tegenstander veel de ruimte en onze verdediging werd met een goede diepe bal vrij snel uitgeschakeld. En kort 1 op 1 moment met de keeper zorgde voor de eerste klapper. De kop was eraf en onze kop hing al snel naar beneden.

Maar goed, omschakelen en counteren is natuurlijk essentieel. Ook dat bleef helaas uit. Kort na het eerste doelpunt viel ook het tweede in ons nadeel. Het beloofde niet veel goeds. Voorin probeerden we nog een aantal kansen te ontwikkelen, maar een knap staaltje verdediging van de tegenstander verhoedde ook een terugkomst.

Zo gingen we met een 0-2 achterstand de rust in.

Na een paar taktische wissels in de rust gingen we met nieuwe energie de tweede helft in. Een paar mooie kansen vanuit de voorhoede werden toch verijdeld door de straffe wind die er in ons nadeel stond. Een aantal mooie schotkansen (die er zonder die harde wind zeker in waren gegaan en ons de overwinning hadden bezorgd) zorgden toch niet voor die felbegeerde doelpunten. Daarna viel de 0-3 en was het eigenlijk gedaan met de moraal. Ook de gouden wissel aan het einde van de wedstrijd had niet het gewenste effect. Maar goed, met zulke weersomstandigheden is het natuurlijk onmogelijk om te winnen. Gelukkig is meedoen nog altijd belangrijk dan winnen.