2 oktober 2021 14:30

M. Smit

Onbekend

Alle foto's op gruble.smugmug.com
De eerste wedstrijdzaterdag van de herfst begon FC Ommen ut 8e met een zwaarbevochten 1e helft.
De Zweef uit Nijverdal begon met hoge druk en had veel te vertellen in het spel. Een paar angstige momenten gingen eraan voorbij maar een goeie counter luidde een sterke goal van Dreft in (1-0). De bijnaam doet hem goed, hij glipte namelijk gemakkelijk langs zijn tegenstander waardoor hij 1 op 1 kwam met de keeper.
Na de 1-0 begon FC Ommen iets hoger op het veld te spelen, dit met het gevaar van veel ruimte achter de laatste linie. De Zweef had dit goed door en wist met een goeie lange bal van achter uit over de verdediging een snelle gelijkmaker te realiseren.

Gelukkig was ons super Edje de spits van ut 8e, hij zag de keeper iets te ver voor zijn goal staan en schoot met een prachtige bal vanaf de aftrap gelijk de 2-1 binnen. Vanaf dit moment begon ut 8e steeds sterker en sterker te spelen.

Maar er was nog 1 ding waar we niet van hadden geleerd… De lange bal van de tegenstander deed ons wederom pijn (2-2).
De jonge tegenstander wist een flinke kluif te zijn voor ons sterrenteam in de eerste helft. Ze speelden met lef en wisten zeker voor gevaar te zorgen.

Gelukkig had Horsman goed opgelet vanaf de zijlijn en wist tijdens de rust de nodige instructies te geven.

Na een stevige toespraak van Horsman begon FC Ommen 8 erg sterk aan de tweede helft. Het spel was goed en de Zweef had niks meer te vertellen in het spel. Het hoge druk zetten deed ons goed en wederom was het super Edje die de bal met een droge knal voorbij de keeper wist te krijgen (3-2).

Na deze goal was het echt gedaan met de jonge tegenstander. De koppen gingen hangen en ook de keeper had geen zin meer om voor moeilijkheden te zorgen want, Edwin wist wederom te scoren en maakte daarbij zijn hattrick (4-2). Met deze goeie performance is Edwin in 1 klap gedeeld topscorer met Dreft van ons team in deze competitie.

Ook onze jeugdster Weller wist nog een doelpuntje te maken die hij had meegenomen van zijn welverdiende vakantie uit Mallorca (5-2).

Met deze gekopieerde uitslag staat ut 8e van FC Ommen boven aan de ranglijst voor de titel in de Kelderklasse.
Alle toeschouwers en supporters bedankt voor jullie aanwezigheid en zoals de nieuwe look op het sportpark al zegt: we hopen dat jullie “Weerkomm’n.”