FC Ommen JCO 9-1 speelt goede wedstrijd en wint!

Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 04

9 oktober 2021 8:45

Onbekend

Alle foto's op gruble.smugmug.com
Na een aantal nederlagen op rij mochten we vandaag een wedstrijd spelen tegen Berkum J09-2. Vol goede moed was iedereen al weer vroeg op het sportpark verschenen en ook de ouders waren weer in groten getale aanwezig. Besproken werd dat hoewel we een aantal wedstrijden achter elkaar verloren hadden, we deze wedstrijd toch echt wel konden winnen als we goed ons best deden en elkaar goed gingen helpen.

Het is altijd fijn om een wedstrijd goed te beginnen en dat lukte vandaag prima. Na amper 5 seconden opende Luc al de score! Berkum mocht aftrappen en Luc besloot meteen druk te zetten. Hij ontfutselde de verdediger de bal en schoot hem tegen de touwen, een droomstart! We gingen het eerste kwart goed door met druk zetten en wisten een aantal mooie aanvallen op de mat te leggen. Zo hadden Bram, Sven en Ruben een aantal goede acties en ook Pepijn wist met een aantal goede dribbels voor gevaar te stichten. Uiteindelijk wist Thorsten onze 2 goal te maken na een goede pass van Pepijn, ook met z’n linker! Met een 2-0 stand zat het 1e kwart er op. Het 2e kwart verliep al net zo goed, hoewel ook Berkum een aantal mooie aanvallen liet zien en de 2-1 wist te scoren. We zette de tegenstander goed vast en wisten de mooiste goal van de wedstrijd te scoren. Vanuit achteruit werd er netjes opgebouwd via meerdere schijven en uiteindelijk werd Thorsten bereikt die zijn 2e van de wedstrijd scoorde (wederom met links). Hierna wist Sven met een mooi schot hoog in de verre hoek de ruststand op het bord te zetten, 4-1.

In de rust volop enthousiasme over de wedstrijd. We speelden goed samen, deden goed ons best en hielpen elkaar goed. Ook waren we erg fanatiek! Ruben en Liam lieten dat in de 1e helft goed zien door soms een duwtje uit te delen en door de bal een paar keer goed af te pakken. Morris keepte de 1e helft erg goed en mocht de 2e helft voetballen. Luc wilde het 3e kwart wel keepen en ging zodoende op doel staan.

Het 3e kwart kwam Berkum beter in de wedstrijd en wist 2x te scoren. 1x met een mooie vrije trap in het doel en 1x door een goede aanval. Met 4-3 vond Liam het genoeg en vond hij het tijd voor actie, hij wist de 5-3 te scoren! Dit was tevens de stand waarmee we het 4e kwart in gingen. Ruben keepte dit kwart en wist zijn doel schoon te houden. Berkum kwam er steeds minder aan te pas en met maar liefst 4 doelpunten (Sven, Thorsten (weer met links!), Pepijn en Morris) werd de 9-3 einstand.

Al met al een goede wedstrijd en een mooie afsluiter van deze competitiereeks.