7701VP
DEDEMSVAART
tel. 0000-000000

Opstelling

Zaterdag 21 augustus mocht FC Ommen aantreden voor alweer de vierde oefenwedstrijd van dit seizoen. Eerder werden Hulzense Boys (2-0) en HHC 2 (7-0) al verslagen, en werd er met 3-1 verloren bij Gramsbergen. Vandaag stond een wedstrijd tegen MSC Meppel op het programma. De voormalig hoofdklasser is sinds de overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal in de zomer van 2020 actief in de 5e klasse.

FC Ommen startte met volle pressie aan de wedstrijd. Dit leidde na 10 minuten direct al tot de 1e kans van de wedstrijd. Na het goed druk zetten van de gehele voorhoede wist Maarten de bal te veroveren en ging één op één met de keeper. De aanvaller twijfelde wat lang en werd na een goede tackle van de bal gezet. Helaas voor hem ging hij hierbij door zijn enkel en moest het veld verlaten. Damon Nouri was zijn vervanger.

Na een kwartier kwam FC Ommen op voorsprong. Een voorzet tussen keeper en verdediging werd op waarde geschat door Rik-Jan de Groot, hij omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel. Met alweer zijn vijfde goal deze voorbereiding laat de spits wederom zien een neusje voor de goal te hebben. Aanvallend werden de intenties van trainer Heskamp steeds meer zichtbaar en dit resulteerde na een goede aanval in de 2-0 door een diagonale knal van Damon Nouri in de verre hoek. Ook bij Nouri staat de teller alweer op vijf goals na vier wedstrijden. Dit laat zien dat de aanvallers van FC Ommen makkelijk het net weten te vinden in de voorbereiding.

Door de hoge druk op de verdediging van MSC kreeg Jesse de bal zomaar in de voeten geschoven, hij faalde niet oog in oog met de keeper en tekende voor de 3-0 na een half uur spelen. Vlak voor rust kwam FC Ommen ook nog op 4-0, een volledig verkeerde terugspeelbal belandde achter de eigen doelman en zo gingen beide ploegen aan de thee.

De verdediging van FC Ommen stond erg sterk vandaag en gaf nauwelijks wat weg. Tot kort na rust. Na een kleine onoplettendheid in de defensie wist MSC Meppel de bal af toe snoepen en de score terug te brengen naar 4-1. Na rust kwamen er een flink aantal nieuwe namen in het veld bij FC Ommen, Dit zorgde niet voor veel verandering in het wedstrijdbeeld. Waar ook MSC tevens flink doorwisselde. Één van die nieuwe namen bij FC Ommen was Tom Simons. Hij zorgde met een lage assist vanaf de rechterkant dat de tevens ingevallen Niel Koggel de bal kon binnenschieten bij de eerste paal, 5-1.

Met nog een kwartier op de klok werd geen gas teruggenomen. Damon Nouri werd gevloerd in het strafschopgebied, eiste deze penalty zelf op en bracht de stand koelbloedig op 6-1. Tien minuten voor tijd was ook de 7-1 een feit. Verzorgd door hetzelfde koppel als wat verantwoordelijk was voor de vijfde goal. Dit keer was het Niel Koggel met een voorzet die bij de tweede paal kon worden binnengeschoten door Tom Simons. Het slotakkoord was voor Damon Nouri. Vanaf de linkerkant kwam hij naar binnen en verzorgde hij met een lage schuiver, die verkeerd ingeschat door de keeper de eindstand op 8-1

Aan eind van de wedstrijd krijgt FC Ommen nog te maken met een domper. Aanvaller Tom Simons grijpt na een sprintduel naar zijn hamstring en moet de wedstrijd verlaten. Nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is.

FC Ommen 1 - MSC Meppel 1: 8-1 (4-0)
12. Rik-Jan de Groot 1-0, 28. Damon Nouri 2-0, 31. Jesse de Lange 3-0, 42. E.D. MSC Meppel 4-0, 52. MSC Meppel 4-1, 62. Niel Koggel 5-1, 75. Damon Nouri (penalty) 6-1, 79. Tom Simons 7-1, 84. Damon Nouri 8-1.

Opstelling: Stefan Kortman, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Martijn Deuten, Noah van Dorsten, Harm Jan Tip, Jeroen Legebeke, Lars Dunnewind, Jesse de Lange, Rik-Jan de Groot, Maarten Bel
Wissels: Mark Bennemeer, David van Elburg, Ramon Schuldink, Marvin Veerman, Damon Nouri, Tom Simons, Niel Koggel
Niet gespeeld: Robin Meijerink, Wesley Mulder, Tom Kok

Aankomende dinsdag speelt FC Ommen op het Tempelman toernooi tegen ASC’62. De aftrap in Nieuwleusen is om 19.00 uur.