... (schot)
83'

21 augustus 2021 14:30

Onbekend

Afgelopen zaterdag, 21 augustus, was het ook de beurt aan ‘de vrouwen 1’ van het kersverse FC Ommen om de eerste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 te spelen. Het betrof een oefenwedstrijd uit tegen Vitesse’63 Vrouwen 1 uit Koekange.

Met een aantal afwezigen gingen de dames met 13 veldspeelsters en 2 keepsters op pad. Na een vijftal trainingen en de laatste wedstrijd gedateerd van oktober 2020 (!), werd het ook weer eens tijd.

Om iedereen genoeg speelminuten te geven, maar niet gelijk iedereen de volle 90 minuten, had trainer Buitenhuis vooraf al de wedstrijd opgeknipt in 4 kwarten met in elk kwart de nodige wisselingen.

De dames uit Ommen starten goed aan de wedstrijd, waarbij Robin in de 6e minuut door een goede individuele actie de 0-1 op het scorebord zette. Een fraaie actie buitenom en een schuiver in de korte hoek zorgde voor deze voorsprong. Ook in het vervolg bleef de opbouw goed en ook de afspraken voor het verdedigende werk werden goed uitgevoerd.

In de 29e minuut zette Liset FC Ommen op een 0-2 voorsprong door goed door te lopen op de keeper en een rebound binnen te werken. Vlak voor rust een kleine domper, nadat Vitesse de 1-2 maakte.

In de tweede helft mocht Ilona aanleggen voor een vrije trap. Ze draaide de bal goed in, zodat Robin de bal met het hoofd kon verlengen en zo haar tweede van de middag maakte; 1-3.

Na het 3e kwart en een kleine drinkpauze stoomde Vitesse op en mocht het, helaas voor FC Ommen, 3x scoren. Twee afstandsschoten en onoplettendheid achterin leidden deze goals in.

Heel mooi dat Liset en Iris, uit de meiden O19, hun debuut konden maken in deze wedstrijd en dit hebben ze zeer verdienstelijk gedaan. Zoals al vermeld, scoorde Liset dus bij haar debuut.

Al met al een zeer nuttige oefenwedstrijd waar we op door kunnen bouwen. Komende weken conditioneel sterker worden en wedstrijdritme op doen richting de competitie.

Volgende week speelt Vrouwen 1 thuis tegen de Weide om 11.30 uur. We zien u dan graag op sportpark Westbroek.