F.C. Ommen Vrouwen 1 boekt eerste bekerwinst

G.K. Tip

Onbekend

Zaterdag 11 september speelde Vrouwen 1 een thuiswedstrijd tegen de buren van HHC uit Hardenberg.

Bekijk alle foto's

F.C. Ommen begon met druk naar voren en al snel in de wedstrijd resulteerde dit in de 1-0 voorsprong door goed doorzetten van Inez op de keepster van de tegenstander. Deze nam de bal verkeerd aan, waardoor Inez gemakkelijk de score kon openen.

HHC vrouwen 1 probeerde verzorgd voetbal te spelen door met name aan de linkerkant en via het middenveld de bal rond te laten gaan. Onze vrouwen moesten hierdoor veel vuile meters maken, maar zorgden hierdoor dat er weinig grote kansen werden weggegeven. Voor rust een schot op de lat, maar verder stond de verdediging, aangestuurd door keepster Pascal, prima. De thuisploeg ging zelfs de score verdubbelen. Een mooie aanval over links, gevolgd door een steekpass op Martine werd door laatstgenoemde vakkundig afgerond in de verre hoek. Een mooie opsteker voor de ploeg zo’n 5 minuten voor rust.

De verdediging van FC Ommen stond goed. Tamar dus ook.

De tweede helft speelde zich voornamelijk af op de helft van de vrouwen uit Ommen. HHC drong aan, echter wederom zonder echt grote kansen te creëren. De verdediging stond goed en ook de middenvelders en aanvallers ondersteunden ze goed, waardoor er een echte teamprestatie geleverd ging worden. Een schot net over en eentje in het zijnet waren de gevaarlijkste mogelijkheden voor de ploeg uit Hardenberg. Daarentegen kreeg ook de thuisploeg nog een paar kleine mogelijkheden die niet benut werden. De goed leidende scheidsrechter A. Marsman maakte na 90 minuten en een beetje een einde aan de wedstrijd, waardoor de ruststand dus ook de eindstand werd.

Mooi debuut van Liset. Bijna volledige wedstrijd maar liefst.

F.C. Ommen staat hiermee op 3 punten in de poule tweede.
Zaterdag 18 september is de ploeg vrij, aangezien er maar drie teams in de bekerpoule zitten. Afwachten is het op de wedstrijd HHC – Nieuwleusen om te  zien wie er als enige uit de poule doorgaat naar de volgende bekerronde.

Zaterdag 25 september gaat de ploeg van trainer Buitenhuis op bezoek bij Sparta in Nijkerk en staat om 15.00 uur aldaar de eerste competitiewedstrijd voor de deur. Er wordt gereisd met een 50-persoons bus, waardoor ook supporters en/of andere belangstellenden welkom zijn om mee te gaan. Meld je gerust bij één van de speelsters of iemand van de begeleiding. Uiteraard geheel GRATIS.