Sportlaan 13
7701VP
DEDEMSVAART
tel. 0000-000000

Het is eind oktober; een regenachtige dag wanneer we vertrekken van Ommen richting Dedemsvaart. De weg is rustig en ik heb naast een bord van iemand die 50 is geworden niet veel gezien. Ongeveer wat ik had verwacht van Dedemsvaart. Het weer is redelijk vervelend, maar er wordt eindelijk gespeeld op normaal gras in plaats van kunstgras.

De opstelling is als volgt;
Op doel Corné
Verdediging Cars, Wouter, Arne en Rob
Middenveld Tang, Otto en Martin
Aanval John, Danny en Nick
Op de bank zit Hendry Otten; lang gewacht op zijn eerste wedstrijd in twee en een half jaar tijd. Daarnaast pakt Wim de grensvlag op om de eerste helft te vlaggen.

De wedstrijd begint en binnen enkele minuten komt Dedemsvaart door en schiet de bal na een lange bal in de rechterhoek. 1-0 voor de thuisploeg; daarna pakken ze de nogmaals de bal op en op soortgelijke manier schieten ze de 2 -0 erin. Vanuit een corner krijgt de tegenstander de bal en schiet deze in de rechterhoek 3 - 0. Wouter probeert nog met een verwoede poging om de spits tegen te houden, maar dit mocht helaas niet lukken.  Hierna probeert Ommen wat terug te doen en breken ze uit; de bal komt bij Danny en hij gaat 1 op 1 op de keeper af. Deze bal gaat er niet in; ik zal de quote van Lars van twee wedstrijden terug maar niet herhalen.
Dedemsvaart komt hierna op 4- 0 en zelfs 5 - 0 in de eerste helft. Aan het einde van de eerste helft grijpt Danny naar zijn been; hij valt geblesseerd uit maar het is tijd voor het debuut van Hendry dit seizoen. Hij staat net koud in het veld, maar hij krijgt de bal van Nick en schiet de bal in de rechterhoek. Hierdoor komt de stand op 5-1 voor de eerste helft; echter het is nog niet gedaan. Dedemsvaart maakt vlak voor het einde van de eerste helft de 6-1.

Tijd voor thee; in de thee zat direct al suiker. Hier ben ik normaal geen fan van, op het moment was het wel oké. Er werd nog overwogen om de wedstrijd te stoppen door niet naar het veld toe te lopen, maar uiteindelijk toch gekozen om verder te gaan voetballen. De tweede helft gaat van start; nu met meewind.

In het veld is Wim gekomen voor John, Wim gaat op rechtsback voetballen en Cars schuift door naar rechtsvoor / rechtshalf. Binnen de eerste paar minuten van de tweede helft krijgt Hendry nog een bal van Nick of Otto; dit kon ik zo goed niet zie (Voor nu zet ik hem op Otto). Ook deze drukt hij weer in de linkerhoek; dit zorgt ervoor dat de stand naar 6-2 wordt getrokken. Dit klinkt goed! We komen terug totdat Dedemsvaart de 7-2 maakt; echter is het voetbal al 10 keer beter in de tweede helft dan in de eerste helft. Wouter raakt daarnaast geblesseerd en kan aanschuiven naast de 50-jarige Gerlof. Gerlof kwam ik vanmorgen nog tegen in de supermarkt, maar hij had nog steeds geen bier gekocht. Terug naar de wedstrijd hier volgt al snel de 8-2 voor Dedemsvaart. Echter de grootste speler van vandaag aan de kant van FC Ommen Hendry krijgt de bal van Cars en schiet hem in de rechterhoek. Hij kan zo met de helikopter naar huis samen met de bal; compleet in de wolken. Daarnaast vernomen dat hij er weer meer bij gaat zijn! Dit zorgt ervoor dat we weer extra scoorvermogen hebben in de aanval; Danny daarentegen zal er de komende tijd waarschijnlijk niet bij zijn. De rest van de wedstrijd gebeurt er niks enerverends. De tweede helft eindigt dus in een nette 2-2.

De speler van de wedstrijd van vandaag is Hendry na een hattrick. Hopelijk sluit hij vaker aan! Voor de rest jammer maar iedereen moest weer even wennen aan normaal gras. Kleedkamers waren trouwens wel matig maar 3 douches en een kleine ruimte. Faciliteiten een 4. Lars heeft wat denkwerk te gaan voor de komende wedstrijd tegen Avereest!