Kon. Julianalaan 8
7711KK
NIEUWLEUSEN
tel. 0529-482749

Zaterdag 4 september stond voor Vrouwen 1 de eerste bekerwedstrijd op het programma. Om 12.30 uur werd er afgetrapt in en tegen Nieuwleusen Vrouwen 1, op sportpark ’t Klaverblad.

Het eerste kwartier was het vooral wennen en zoeken naar het spelen tegen een 4-4-2 opstelling. Daarna had de equipe van trainer Buitenhuis het aardig staan en probeerde zorgvuldig op te bouwen. Echter gebeurde dit vooral op eigen helft en konden de voorwaartsen nauwelijks echt gevaar stichten voor het vijandelijke doel.

Toch bleef de ploeg verdedigend goed staan, werkte het keihard voor elkaar en was het positiespel bij vlagen aardig! Tegenstander Nieuwleusen werd nauwelijks gevaarlijk en de Vrouwen uit Ommen hadden het betere van het spel. Desondanks kwam Nieuwleusen op een 1-0 voorsprong door onoplettendheid bij een corner.

In de rust werd een tactische omzetting gedaan om zodoende de voorwaartsen meer in stelling te brengen. De tweede helft werd dit goed opgepakt en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde na een aantal goede kansen in de 1-1 gelijkmaker. Deze kwam door goed druk zetten van Ommense zijde tot stand middels een eigen doelpunt. Het spelbeeld bleef onveranderd en er volgde nog een aantal hele goede kansen, maar de keepster van Nieuwleusen liet zich niet van de wijs brengen.

Ook deze middag ging de oude voetbalwet op; ‘Als je de goal zelf niet maakt………..’ Vult u hem zelf maar aan. Nieuwleusen scoorde de 2-1 tien minuten voor tijd na een diepe bal, wat één van de weinige keren was dat ze op onze helft kwamen. Een zuur verlies dus, maar het spel biedt zeker kansen en mogelijkheden voor aanstaande zaterdag. Dan spelen we thuis om 14.30 op ons eigen sportpark Westbroek tegen HHC Hardenberg Vrouwen 1.

U bent van harte welkom langs de lijn en na afloop in de kantine.