FC Ommen JO10-3 wint ook van Nieuwleusen JO10-2

3e klasse (2e fase) 03

13 november 2021 8:45

Onbekend

Alle foto's op gruble.smugmug.com
Na wederom week hard trainen onder leiding van Louis “Arno” van Gaal stond vandaag de returnwedstrijd tegen de oranje zwarte brigade uit Nieuwleusen op het programma. De heenwedstrijd werd zonder twijfel verloren met 6-3 en vandaag was een mooie gelegenheid om deze nederlaag recht te zetten. We schrijven 13 november 2021, de laatste dag voordat de Coronamaatregelen in werking zouden treden. Dit was te zien. Aan de kant veel fanatieke supporters voor de toppers van FC Ommen 10-3.

Het moest vandaag gebeuren zonder Iris, zij brak haar teen (en speelde daar overigens, zonder dit te weten, nog een hele wedstrijd mee) en dit betekende dat er maar 1 wissel beschikbaar was. Dat Iris een hele wedstrijd speelde met een gebroken teen staat symbool voor de inzet waarmee de laatste wedstrijden wordt gespeeld. De eerste 3 wedstrijden van het seizoen werden door de JO10-3 verloren, maar de overige vier werden in winst omgezet. Nummer vijf kon daar met een goed plan bijkomen.

Er was een tweepuntenplan. Ten eerste de bal het werk laten doen (passen) en ten tweede direct verdedigen als je de bal verliest en niet te lang blijven dromen over hoe je het in gedachten beter had willen doen. De eerste tien minuten ging dit uitstekend. We hadden het betere van het spel en scoorden de 1-0. Daarna nam Nieuwleusen het initiatief over en maakten zij gelijk. We wisten toen nog niet dat we tot diep in de 2e helft achter zouden blijven staan. Het werd 1-2 en daarna 2-2. Nieuwleusen maakte 2-3.

Het lukte ons niet om het initiatief van Nieuwleusen over te nemen en diep in de eerste helft kreeg Nieuwleusen door wat onoplettendheid aan onze kant en een goede afwerking de mogelijkheid om uit te lopen naar 2-5. Toch had iedereen nog wel het idee dat het goed zou komen. We hadden het betere van het spel. Fleur en Fay maakten achterin de aanvallers van Nieuwleusen onschadelijk. Jeroen liep veel gaatjes dicht en Flin speelde samen met Jurre fanatiek de verdedigers van Nieuwleusen dol op de linkerkant. Harm was naast middenvelder ook aanvaller en schoot zo vaak als hij kon op doel. Niet altijd met succes, maar genoeg om Nieuwleusen het idee te geven dat ze de hele tijd op hem moesten letten. Albin had ervoor gekozen om de hele wedstrijd te keepen en dit was te zien. Van de eerste tot de laatste minuut was hij de Zweedse Peter Schmeichel die zijn doel met hand en tand verdedigde. Zelfs na het penaltyschieten werd er nog naar hem gevraagd, verwarring onder spelers van Nieuwleusen, want niemand begreep waarom hij Engels sprak.

Terug naar de wedstrijd. Na de rust ging het alle kanten op. We maakten de 5-3 en 5-4 en eigenlijk hing lange tijd de 5-5 in de lucht. Die viel ook, maar een minuut later was het uit een vrije trap weer 5-6. Wie er allemaal scoorden weet ik niet meer, maar met zo’n 7 minuten te gaan stond het 8-8. In die laatste 7 minuten speelden wij ons beste spel en scoorden wij nog twee prachtige doelpunten. Om daarmee de eindstand op 10-8 te brengen. Daarmee was overwinning 5 op rij een feit.

Volgende week tegen de blauw-witten uit Nieuwleusen. USV 10-2 is dan de tegenstander.