Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 015

4 september 2021 14:30

F. Schinkelshoek

Onbekend

Opstelling

Zaterdag 4 september 2021, de eerste wedstrijd om de punten voor het 4de. Na twee oefenwedstrijden te hebben gespeeld en verloren tegen de (veel) jongere teams van het 3de en 5de van FC Ommen. Was vandaag Hellendoorn 3 de tegenstander. Qua uitstraling, omvang en ervaring redelijk gelijkwaardig.

Het team van FC Ommen 4, is ten opzichte van het afgebroken seizoen 2020 – 2021 een mix uit de volgende teams.

• OZC 2, 3 spelers.
  • OZC 3, 9 spelers.
  • OZC 5, 1 vlagger
  • OZC 8, 3 spelers + 1 leider

Daarnaast, zijn er nog 7 nieuwe leden tevens spelers bij de club gekomen.

We begonnen in de volgende opstelling: (v.l.n.r.)

Dylan van Wezel

Niek Luttinkhof, Kay Woesthuis, Frank Schonewille, Simon Bangma

Marc Aalvink, Mark Veneberg, Jaron Veltmaat

Leon Valk, Rick Horsman & Daniel Kroeze

Wissel: Erik Feitsma, mocht na 5 minuten invallen voor “Man of the Match” Niek ‘’Zeester’’ Luttinkhof.

Overige wissels: Bedankt voor het meedoen!

Afwezigen: 10 spelers.

Scheidsrechter: Floris Schinkelshoek

Leider: Bas Lamberink met voor vandaag tactisch assistent Ruben Biemans & Koen Schuurman

Vlagger: Nick van Eijck.

Toeschouwers: Vrienden van de keeper + wat langslopende spelers van overige teams + een bult vrouwen in de 2e helft.

De wedstrijd:

Binnen 5 minuten had onze nieuwe keeper zijn waarde al laten zien. Na een fout in de opbouw voorkwam hij (nu wel) tot tweemaal toe een tegentreffer. Direct daarna, raakte Niek geblesseerd en werd hij na een in ieder geval foutloze wedstrijd gewisseld voor Erik.

Met rust stonden we 2-0 voor, na een bijzondere actie van Kay werd Erik weggestuurd en scoorde hij fraai. Erik gaf even later een prima assist op Daniël, waarna Daniël de bal nog fraaier inschoot als onze eerste doelpuntenmaker.

De voorsprong waar we de tweede helft mee zijn begonnen, werd in enkele minuten teniet gedaan. Waar eerst een fraai afstand schot van de spits van Hellendoorn te machtig was voor Dylan. Had hij daarna geen antwoord op het slecht opbouwen van zijn eigen centrale verdediger. Waar het in de eerste helft nog goed afliep, was er na wat gepruts nu geen enkele mogelijkheid voor de spits om de bal niet in het netje te krijgen. 2-2.

Na nog een paar omzettingen herpakte FC Ommen 4 zich goed. Er werd prima gevoetbald en via de flanken werden er een paar prima kansen gecreëerd. Dit resulteerde uiteindelijk in de 3-2. Een afgeslagen bal werd op authentieke wijze afgekapt door Koen en perfect tegen het net geschoten.

Met nog 10 minuten te gaan, kreeg het 4de het idee dat het wel goed zou komen vandaag. Helaas was dit niet helemaal het geval. Na wederom geknoei in de achterhoede, had de scheidsrechter geen andere keuze dan een strafschop te geven. Dit resulteerde in de 3-3.

De kop is er nu officieel af. Het was nog niet fantastisch, maar er waren genoeg aanknopingspunten om er zowel op als buiten het veld een prima seizoen van te maken. De kantinebezetting is goed, de trainingsopkomst is formidabel, de caféopkomst valt ook niet tegen en de sfeer is gezellig. Dan komen de prestaties vanzelf. Volgende week Den Ham maar even oprollen, die schijnen er echt niks van te kunnen...