Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 2 072

11 september 2021 14:30

L. Zandman

Onbekend

Zie ook: Slideshow op Smugmug

Op deze prachtige zaterdagmiddag was het tijd voor de wedstrijd tussen FC Ommen 11 en Lemele 3.
Het Kroonplein is het middelpunt van dit dorp dat voor nu afgereisd is naar Ommen.

Lars heeft dagenlang nagedacht over de opstelling voor deze wedstrijd. Na minutenlang de keeper (Arne) voor de wedstrijd te hebben ingeschoten was het team in perfecte vorm.  Ballen werden perfect in de voeten gespeeld en het was tijd dat er werd gefloten zodat er een bal kan worden getrapt.

Binnen de eerste 5 minuten werd er volledig druk gezet door FC Ommen. Deze werd losgelaten door middel van een prachtig afstandschot van Nick. Via de onderkant van de lat ging de bal in het doel, de keeper had geen schijn van kans. 1 - 0.
Dit was alleen maar het begin van de wedstrijd waarbij er in een bepaald gedeelte veel kansen werden gecreëerd. In de 7de minuut werd er een bal naar Danny gespeeld die rakelings voorlangs schoot. Via een afstandschot werd de keeper bijna weer getest alleen deze bal ging nipt over.
In de 10de minuut schoot Danny de bal via de keeper tegen de paal aan. Minuut 12 pakt Robin de bal op en prikt deze dwars door de verdediging van Lemele heen; Nick pakt de bal op en schiet deze kalm in de hoek van het doel. Keeper alweer kansloos. 2 - 0
Hierna werd er nog geprobeerd door middel van een omhaal een doelpunt te maken door Lars; techniek perfect, kracht goed alleen de keeper stond in de weg.
Lemele had naast een paar afzwaaiende ballen en wat verkeerde steek allen nog niet veel ingebracht. In de 15de minuut kwam echter de rechter vleugelspits opeens in de 16 tevoorschijn. De verdediger probeert de bal af te pakken maar tikt hem perongeluk aan; scheids is onverbiddelijk en fluit voor een penalty. Er valt veel te zeggen of dit wel of niet terecht was maar in mijn "onpartijdige" ogen was dit absoluut een penalty.
Arne (keeper) staat klaar in het doel om de penalty te stoppen; dit lukt bijna. Hij zit in de goede hoek, raakt de bal aan maar alsnog verdwijnt hij in het doel. De eerste doelpoging van Lemele wordt direct omgezet in een doelpunt, nummer 6 scoort. 2 - 1.
Deze klap doet wel even zeer en bij de volgende aanval wordt door nummer 8 van Lemele naast gekopt; dit scheelde opzich wel veel en Arne had hem waarschijnlijk gehad maar is het melden waard.
Otto pakt de bal op in minuut 20 en gaat hiermee aan de wandel; door middel van een combinatie met een medespeler krijgt hij de bal nogmaals voor de voeten. Hij haalt uit maar de bal zeilt net over het doel.
Echter 6 minuten later in minuut 26 besluit Otto om niet voor eigen succes te gaan maar de bal af te leggen aan Nick. Hij maakt zijn tweede van de dag met een bekenen schot in de rechterhoek. 3-1.
Minuut 35 is het ook tijd voor de eerste wissels een van onze centrale verdedigers geeft aan te willen worden gewisseld. Hierdoor wijzigt de verdediging in zijn geheel. Binnen de laatste 10 minuten van de eerste helft worden er geen grote kansen meer gecreëerd door beide teams. Aanvallers worden rustig opgevangen en achterin wordt de bal rondgetikt.

Tijd voor thee; in vergelijking met de thee die ik normaal drink was dit perfect! Tactische wissels worden doorgevoerd door Lars waardoor het team weer als een huis staat. Onder andere Tom wordt ingebracht als linkerspits/vleugel.

Tijd voor de tweede helft. Lemele trapt af en verliest eigenlijk direct al de bal. Binnen de kortste keren wordt er een corner gegeven in het voordeel van de thuisploeg; deze stuitert over iedereen heen waardoor hij nog net door teamgenoot kan worden binnengekomen.
De tweede helft was niet heel interessant, tijdens de 60ste minuut breekt er nog een speler van Lemele door. Binnen de 16 probeert hij een scène uit het Zwanenmeer na te spelen. De stervende zwaan speelt hij perfect maar de scheids ziet er niks in, doorspelen.
Daarnaast krijgt FC Ommen nog een aantal kansen om door te breken, de opbouw vanuit de achterste linie werd goed doorgevoerd. De bal bleef in de ploeg waardoor er ook geen dreiging kwam vanaf de kant van Lemele.
Op een gegeven moment zag je dat Lemele besloot om een extra aanvaller/aanvallende middenvelder in te brengen om meer druk te zetten, dit heeft de verdediging echter niet doorgehad. Arne verveelt zich zo in het doel dat hij besluit om ook in het veld betrokken te zijn. De keeper wordt gewisseld Arne uit het doel,  Nico in het doel. Arne dus helaas niet de nul gehouden maar een penalty kan je niet veel aan doen.
Een doorgebroken Lars werkt de bal net naast het doel waardoor de score op het moment (72ste minuut) nog steeds 3-1 is. Hierna werden er nog een aantal corners gegeven aan beide kanten; uit beide kanten werden er geen grote kansen gecreëerd. De bal vloog vooral over of naast het doel.
Na 90 minuten wordt er afgefloten waardoor de wedstrijd ten einde komt. FC Ommen 11 heeft besloten de 2de helft rustig uit te spelen en Lemele heeft afgezien van de penalty niks " groots" gecreëerd.

De dag afgesloten met een lekker biertje en een welverdiende overwinning waarvoor we vooral Nick mogen bedanken. Met 2 goals en 1 assist was hij de man van de wedstrijd.