Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 2 072

7711KK
NIEUWLEUSEN
tel. 0529-482749

Op deze schitterende warmer zaterdagmiddag werd er een soort van gezamenlijk vertrokken vanaf de club zelf. Onderweg naar Nieuwleusen werd er gekozen om de toeristische route te nemen langs onder andere een beeldentuin in Witharen. Nooit van gehoord, misschien ga ik er in de toekomst nog heen maar ga uit van niet.
Kleine smalle wegen, avontuurlijke paden, heuvels, drempels je hebt het allemaal onderweg naar deze plaats. Tang was trouwens jarig; hij is 42 geworden. Gefeliciteerd!

Eenmaal aangekomen vonden we elkaar terug in Kleedkamer 1. Alleen het allerbeste natuurlijk voor het sterrenteam, ik vond hem zelf wel vrij krap. Thuis hebben we het beter voor elkaar. Omdat Lars niet aanwezig was hadden we een interim coach; Wouter offerde zich op voor deze positie. Na lang met alle jongens te hebben getraind wist hij natuurlijk precies wie hij waar neer moest zetten. Hij kwam met de volgende basiself op de proppen (De termen komen zelfs van het papiertje van de coach zelf af):
4-4-2
Nico
Tang - Arne - Wim - Corné
Gerlof - Meier - Martin - Otto
Danny - John
Bankzitters: Bas, Tom en Ludo

De wedstrijd gaat van start. In de eerste minuut dringt FC Ommen 11 direct aan John probeert het vanaf een afstand maar deze bal was zo zacht dat de keeper eigenlijk geen moeite hoeft te doen. In de 2de minuut pakken ze door maar helaas kopt Martin bij een corner maar net over.
In de 8ste minuut schiet Danny naast
Ondertussen probeert Nieuwleusen vooral met steekballen en snelheid tussen de verdediging door te komen maar worden niet per definitie gevaarlijk. Af en toe komen ze op de vleugel iets door maar de ballen die op Nico afgaan zijn goed te houden. Complimenten hiervoor! In de 27ste minuut wordt Nico helaas gepasseerd door Wim na een scrimmage voor het doel.
FC Ommen 11 is eigenlijk gedurende de eerste helft in mijn ogen de betere ploeg; veel diepe ballen worden gegeven op John en Danny echter deze gaan er niet in.
In de 40ste minuut vecht Patrick zich door de verdediging en schiet de bal op de paal. Hierna schiet Danny nogmaals mis.
Ook krijgt Nieuwleusen in de 44ste minuut nog een kans; deze gaat er helaas in waardoor de russtand 2 -0 is.

Tijd voor thee; was opzich een prima thee. Niet heel veel smaak maar was te drinken.

Na de rust worden de volgende wissels doorgevoerd Ludo voor Corné, Bas voor John en Tom voor Nico. Echter 2 minuten na de rust valt Gerlof uit met een op het oog ernstige blessure. Hij gaat er zelfs bij zitten! John wordt opgeroepen om de plek op het middenveld in te vullen. Water werd niet aangeleverd.
Kort na de rust zie je dat het team zich beter voelt met de nieuwe krachten. De lange ballen bereiken de spitsen nog steeds, Bas komt 1 op 1 op de keeper maar mist helaas. Danny schiet de bal naast maar een aantal minuten later pakt hij de bal van de tegenstander af en werkt hem netjes in de korte hoek. Dat is hoe het hoort! 2 - 1.
Nog een aantal kansen gaan er net niet in onder andere John en Danny krijgen de bal er niet in. FC Ommen gaat steeds aanvallende voetballen alleen de kansen gaan er niet in. Aan de andere kant op de gemene/zielige counter schiet Nieuwleusen de bal er nog wel in. 3 - 1. Tom heeft veel ballen tegengehouden en zat hier ook nog met de hand aan maar deze ging er helaas alsnog in. Corné voor Otto in de 80ste minuut. Helaas maakt Nieuwleusen ook nog de 4 -1 nadat de man uit de rug van iemand wegliep.
Helaas dus geen 3 punten en niet door in de beker. Deze wedstrijd had ook 2 - 4 of 4 - 6 kunnen worden maar het mocht niet zo zijn.

Uiteindelijk denk ik dat Tom man van de wedstrijd is met spectaculaire reddingen en hij heeft ervoor gezorgd dat de score niet groter werd. Vaste keeper is dus gevonden ;).