4 - 0

Be Quick'28 JO11-2JM

2e klasse (3e fase) 04

12 februari 2022 10:30

Nadat Corona het team meerdere weken in de greep had gehouden, mochten de jongens nu eindelijk weer een keer aan de slag. Helaas kon onze trainer Ronnie er na een positieve test (corona, geen doping) er niet bij zijn, maar dit kon worden opgevangen door Wilco en Sander. De tegenstander van vandaag was Be Quick '28 uit Zwolle. Een vrij grote club, dus het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden Zo'n wedstrijd verdiende een goede warming up.

Ook omdat vadertje vorst zich deze nacht weer had geroerd. Het was koud, maar wel lekker zonnig. Aan de zijlijn hadden ondertussen de eerste toeschouwers zich verzameld. Zij wisselden onderling de laatste trends uit over hoe ze de kou gingen trotseren vandaag. Naast de welbekende laagjes en warme snowboots, bleek dat menigeen de lange warme onderbroek weer van stal had gehaald. Toch waren er enkele (welicht iets minder ervaren) toeschouwers die stoer in de schaduw gingen staan.

Sander en Wilco waren van tevoren vrij duidelijk tegen het team. D'rop vanaf de eerste minuut. En dat gebeurde dan ook. Iedereen zat er vanaf het begin af aan kort op. Dat zorgde er voor dat er direct al enkele kansen kwamen voor Ommen. Sem, Daan, Galia zaten er al een paar keer dichtbij terwijl Julan, Jelle en Thomas enkele mooie balletjes verdeelden. De keeper van de tegenpartij had echter een goede dag. Als een spiderman verdedigde hij zijn doel, soms leek het wel of hij een web had gespannen. Er wilde geen bal in.
Kort voor de timeout had hij echter geen antwoord op een zeer fraai schot van Tiemen. Met zijn gouden linkerbeen zorgde hij ervoor dat het 1-0 werd. Natuurlijk kon een macarena dansje na het scoren niet ontbreken.

Het tweede kwart leek erg op het eerste kwart. Ommen was duidelijk beter, maar het lukte niet om te scoren. De verdediging hield echter goed stand. Iedereen was erop gebrand om de nul te houden en pakte de tegenstanders hard aan. Luc liet met name een paar keer goede verdedigende acties zien. De rust werd ingegaan met een 1-0 voorsprong. Dat was tevens het moment dat de wat minder ervaren toeschouwers vanuit de schaduw tevoorschijn kwamen en in het zonnetje gingen staan. Ondanks de snowboots trok de kou namelijk omhoog vanaf de grond.

Het derde kwart was wat moeilijker. Omdat Ommen maar niet de 2-0 wist te maken, dacht Be Quick een kansje te maken op wat punten. Ze kregen dan ook enkele kansen, maar Liam keepte uitstekend en redde een paar keer fraai. Toch knepen de toeschouwers hun billen in de warme lange onderbroeken af en toe flink samen. Er waren bijvoorbeeld 2 hele gevaarlijke uitbraken van Be Quick. Een keer was een tegenstander maar liefst 4 meter los en rende alleen op het doel af. Gelukkig kon Mika deze aanval na een flinke sprint en een sliding van achteren op de bal onschadelijk maken. Ook kwam een andere tegenstander in een schot positie die erg kansrijk was, maar kon Mischa met een hele goede schouderduw ervoor zorgen dat de tegenstander naast schoot.

In het begin van het vierde kwart was Be Quick redelijk sterk, hoewel Ommen de betere kansen had. Er was even een pijnlijk momentje toen Julan onverwachts een bal in het gezicht kreeg. Hij moest helaas met een zere kaak het veld verlaten. Ommen liet zich echter niet van de wijs brengen en zette nogmaals aan. Onder andere Sem zette de schouders er flink onder. Dat hielp. Galia kreeg eerst enkele kansjes, maar kon een paar keer net niet bij de bal of de keeper zat weer in de weg. Gelukkig wist Thomas uiteindelijk de 2-0 te scoren. Een ietwat gelukkige goal, omdat spiderman deze keer de bal een beetje liet glippen. Blijkbaar waren zijn spiderkrachten wat afgenomen. Het was gezien het aantal kansen echter meer dan verdiend.

Vanaf dat moment ging het snel. Na een aanval over vele schijven en uiteindelijk een goede voorzet van Thomas, wist Daan kort erna de 3-0 te scoren. Als klapper op de vuurpijl bracht uiteindelijk Jelle de eindstand zelfs op 4-0 door een verwoestende uithaal waar alle supporters voor klapten. Al met al een zeer mooie verdiende overwinning!