Hoofdklasse D

5 februari 2022 12:30

M. te Walvaart

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com.

Eindelijk weer een echte wedstrijd om de punten. Vandaag een lastige horde (dachten we) om te zorgen dat we trotse koploper in de hoofdklasse blijven.

1e helft

We zaten er vanaf het begin kort op. Na een mooi een-tweetje tussen Sem P en Balasz wordt het 1-0 voor Ommen.  Niet lang daarna  verovert Hulzense Boys de bal en speelt de spits aan, hij maakt een solo de zestien in en scoort de gelijkmaker. Vanaf nu zetten de mannen van Freek nog een tandje bij en wordt de tegenstander steeds verder terug gedrongen. Sem Puma krijgt nog een kans maar schiet deze naast.

Na een vrije trap op het middenveld krijgt Puma de bal en verlengt op Tim die net te kort komt waardoor de  verdediger kan onderscheppen.

Na een tijdje spelen Cas en Jorn zich op eigen helft zeer knap uit de druk van Hulzen,  Jorn geeft uiteindelijk een piekfijne dieptebal op Puma die afwerkt voor de 2-1. Een heerlijk doelpunt.

FC  Ommen gaat direct door waar het mee bezig was en Milan scoort uit de  rebound van een schot van Puma de 3-1.

Bij een vrije trap voor Ommen worden er op de bank weddenschappen gemaakt,  Freek trekt hierbij aan het kortste eind. Senna, onze leenkeeper uit jo17-1 maakt  nog een katachtige redding na een goed getimede volley. Ommen heeft een snelle counter waarbij ze Sem Puma diepsturen, hij scoort knap maar het blijkt buitenspel.

Cas wordt diep gestuurd maar wordt hard naar de grond gewerkt,  een terechte gele kaart en een vrije trap die door een mooie variant wordt benut door Tim.  Ruststand 4-1 en niets aan de hand.

2e helft

FC ommen begint de 2 helft met een paar kansen maar die gaan er nog niet in. Na een tijdje

onderschept Rens de bal en maakt een mooie rush, vervolgens geeft hij een prima voorzet op Balasz die er de 5-1 van maakt. Na weer een goed uitgespeelde aanval scoort Ommen de 6e goal door Milan die de bal scoort vanuit de rebound na een schot van Cas.

Senna maakt maakt nog een paar prima reddingen.

Na een verkeerde aanname in de verdediging profiteert de tegenstander en maakt er zo 6-2 van.

De 2e helft verloopt verder wat moeizamer dan de eerste en er vallen dan ook weinig kansen. Hulzen krijgt nog een gele kaart en Cas scoort na een paar gemiste kansen ook zijn goaltje, 7-2 en tevens de einstand.

Een opmerkelijk feitje buiten het veld is dat Freek een stuk rustiger langs de kant is als zijn vrouw staat te kijken.  Bij deze nodigen wij haar uit voor de komende wedstrijden.